مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

314
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

83
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر استفاده از پروبیوتیک Lactococcus lactis (PTCC 1403) و کیتین در جیره بر فاکتورهای خونی، بیوشیمیایی سرم و باکتری های دستگاه گوارش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio L. )

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 156

چکیده

 هدف از این تحقیق بررسی اثر استفاده از پروبیوتیکLactococcus lactis subsp. lactis و کیتین بر فاکتورهای خونی, سرمی و باکتری های دستگاه گوارش در جیره غذایی ماهی کپور معمولی بود. برای این منظور تعداد 360 قطعه بچه ماهی با وزن 5/1± 12 گرم به صورت تصادفی در تانک های آزمایشی با تیمارهای طراحی شده بر اساس ترکیب کیتین با سطوح مختلف صفر, 1 و 2 درصد و پروبیوتیک صفر و 2 درصد (g/CFU107 × 1) در جیره غذایی توزیع و به مدت 8 هفته (56 روز) پرورش داده شدند. تیمارهای آزمایش شامل شاهد (تیمار 1), پروبیوتیک 2 درصد (تیمار 2), کیتین 1 درصد (تیمار 3), کیتین 2 درصد (تیمار 4), پروبیوتیک 2 درصد+کیتین 1 درصد (تیمار 5) پروبیوتیک 2 درصد+کیتین 2 درصد (تیمار 6) بود. در پایان آزمایش, فاکتورهای خونی شامل گلبول قرمز (RBC), میانگین حجم گلبول قرمز (MCV), میانگین هموگلوبین در گلبول قرمز (MCH), میانگین غلظت هموگلوبین در گلبول قرمز (MCHC), هماتوکریت (Hb), هماتوکریت (HCT), گلبول سفید (WBC), لنفوسیت, ائوزینوفیل, منوسیت, فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون شامل پروتئین کل, آلبومین, گلوکز, کلسترول و تری گلیسرید و بار باکتریایی روده تعیین شدند. نتایج نشان داد که در RBC, MCV, MCH, MCHC, هموگلوبین, هماتوکریت, منوسیت در بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0p). بار باکتریایی روده ماهیان در تیمارهای مختلف بجز تیمار 6 بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>p) که بیشترین بار باکتریایی در تیمار 4 (CFU/g 17/25± 33/653) مشاهده شد. به طور کلی, می توان گفت که استفاده از 2 درصد پروبیوتیک و یک درصد کیتین و استفاده توأم آنها می تواند گلبول سفید و بار باکتریایی روده را بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برغمان، حسین، یگانه، سکینه، و کرامت امیرکلایی، عبدالصمد. (1398). تأثیر استفاده از پروبیوتیک Lactococcus lactis (PTCC 1403) و کیتین در جیره بر فاکتورهای خونی, بیوشیمیایی سرم و باکتری های دستگاه گوارش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio L. ). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 28(5 )، 143-156. SID. https://sid.ir/paper/4990/fa

    Vancouver: کپی

    برغمان حسین، یگانه سکینه، کرامت امیرکلایی عبدالصمد. تأثیر استفاده از پروبیوتیک Lactococcus lactis (PTCC 1403) و کیتین در جیره بر فاکتورهای خونی, بیوشیمیایی سرم و باکتری های دستگاه گوارش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio L. ). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1398؛28(5 ):143-156. Available from: https://sid.ir/paper/4990/fa

    IEEE: کپی

    حسین برغمان، سکینه یگانه، و عبدالصمد کرامت امیرکلایی، “تأثیر استفاده از پروبیوتیک Lactococcus lactis (PTCC 1403) و کیتین در جیره بر فاکتورهای خونی, بیوشیمیایی سرم و باکتری های دستگاه گوارش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio L. )،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 28، no. 5 ، pp. 143–156، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4990/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button