مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

564
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت آنتی فولینگ عصاره های خیار دریایی (Stichopus herrmanni) در آزمایشگاه و عملکرد آنها در پوششهای رزین اپوکسی در محیط دریا

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 99

چکیده

 توسعه مواد آنتی فولینگ طبیعی و دوستدار محیط زیست یک جایگزین مناسب برای حل مشکل جهانی فولینگ دریایی محسوب می شود. در تحقیق حاضر فعالیت ضد باکتریایی, ضد میکروجلبکی, ضد بارناکل و آنتی فولینگی عصاره های غیرقطبی, نیمه قطبی و قطبی سه بخش مختلف بدن (دیواره بدن, لوله گوارش و درخت تنفسی) خیار دریایی Stichopus herrmanni بررسی گردید. سنجش فعالیت مهاری عصاره های ان هگزانی, اتیل استاتی و متانولی در آزمایشگاه بر علیه پنج سویه باکتری, دو گونه میکروجلبک و لارو بارناکل آزمایش شد. جهت بررسی عملکرد آنتی فولینگی, عصاره ها به پوشش رزین اپوکسی اضافه شده و به مدت سه ماه در دریا جاگذاری شدند. براساس نتایج, عصاره اتیل استاتی دیواره بدن با کمترین غلظت مهاری (MIC) در مقابله با باکتری S. aureus (500/0 میلی گرم بر میلی لیتر) و میکروجلبک I. galbana (125/0 میلی گرم بر میلی لیتر) و کمترین غلظت کشنده متوسط (LC50) در مقابله با لارو بارناکل (061/0 میلی گرم بر میلی لیتر) دارای بهترین عملکرد بازدارندگی در بین عصاره ها بود. در پایان دوره سه ماهه آزمایش, پنل پوشش دهی شده حاوی 4% عصاره اتیل استاتی دیواره بدن دارای کمترین وزن نهایی (51/5± 67/189 گرم) و کمترین درصد پوشش فولینگ (76/74%) در بین همه پنل ها بود (05/0>P). با توجه به فعالیت آنتی فولینگی مناسب عصاره اتیل استاتی دیواره بدن S. herrmanni, استفاده از آن به عنوان جایگزین بالقوه طبیعی در رنگ های آنتی فولینگ قابل پیشنهاد است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دریا، مهرنوش، سجادی، میرمسعود، یوسف زادی، مرتضی، سوری نژاد، ایمان، و زارعی، معروف. (1398). بررسی فعالیت آنتی فولینگ عصاره های خیار دریایی (Stichopus herrmanni) در آزمایشگاه و عملکرد آنها در پوششهای رزین اپوکسی در محیط دریا. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 28(5 )، 89-99. SID. https://sid.ir/paper/4992/fa

    Vancouver: کپی

    دریا مهرنوش، سجادی میرمسعود، یوسف زادی مرتضی، سوری نژاد ایمان، زارعی معروف. بررسی فعالیت آنتی فولینگ عصاره های خیار دریایی (Stichopus herrmanni) در آزمایشگاه و عملکرد آنها در پوششهای رزین اپوکسی در محیط دریا. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1398؛28(5 ):89-99. Available from: https://sid.ir/paper/4992/fa

    IEEE: کپی

    مهرنوش دریا، میرمسعود سجادی، مرتضی یوسف زادی، ایمان سوری نژاد، و معروف زارعی، “بررسی فعالیت آنتی فولینگ عصاره های خیار دریایی (Stichopus herrmanni) در آزمایشگاه و عملکرد آنها در پوششهای رزین اپوکسی در محیط دریا،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 28، no. 5 ، pp. 89–99، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4992/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button