مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

343
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی واکنش ارقام تجاری زیتون (.Olea europaea L) به تنش سرما با استفاده از روش نشت یونی و اندازه گیری کربوهیدرات محلول کل

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 94

چکیده

 شناسایی و مطالعه ارقام متحمل و حساس به تنش سرما درگیاهان زراعی و باغی لازم و ضروری است. در این راستا پژوهش حاضر با استفاده از روش نشت یونی و هم چنین اندازه گیری مقدار قندهای محلول کل در بافت های برگ و پوست در دو سال متوالی در ده رقم تجاری زیتون شامل, زرد, ماری, فدک 1-87, فدک 5-87, فدک 86, فدک 77, آربکینا, میشن, بلیدی و کوراتینا انجام شد. به این منظور شاخه های دوساله از درختان پنج ساله زیتون در فصل های تابستان و زمستان از یک باغ تجاری در شهرستان قم برداشت شدند و تحت تیمارهای سرمایی صفر, 4 -, 8 -, 12- 16- و 20- درجه سلسیوس به مدت 24 ساعت قرار گرفتند و سپس LT50 با استفاده از روش نشت یونی اندازه گیری شد. همراه با کاهش دما افزایش قابل ملاحظه ای (با کاهش LT50) در میزان تحمل سرما در ارقام مورد مطالعه وجود داشت. تحمل سرما در بافت های برگ و پوست در زمستان بیشتر از تابستان بود و میزان تحمل بافت پوست در هر دو فصل بیشتر از بافت برگ بود. هم چنین مقدار قند محلول کل در فصل زمستان در بافت های برگ و پوست بیشتر از تابستان بود و بافت پوست در تمام ارقام میزان قند کل بیشتری از بافت برگ داشت. نتایج هم چنین نشان داد که ارقام متحمل به سرما شامل زرد, آربکینا و فدک 5-87 (با آستانه تحمل به ترتیب 17.34oC-, 17.5oC- و -17.99oC) در مقایسه با ارقام حساس, کوراتینا و ماری (با آستانه تحمل به ترتیب -7.18oC و -9.13oC), مقدار قند کل بیشتری در بافت های مورد مطالعه در فصل زمستان و تابستان داشتند. با اینکه مکانیزم دقیق واکنش تنش سرما در درخت زیتون شناسایی نشده لیکن می توان از این آزمایش نتیجه گرفت که مقدار کربوهیدرات های محلول در ارتباط نزدیک با میزان مقاومت به تنش سرما در زیتون است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، ثریا، ارزانی، کاظم، حسینی مزینانی، مهدی، و یدالهی، عباس. (1394). بررسی واکنش ارقام تجاری زیتون (.Olea europaea L) به تنش سرما با استفاده از روش نشت یونی و اندازه گیری کربوهیدرات محلول کل. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(16)، 85-94. SID. https://sid.ir/paper/499976/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی ثریا، ارزانی کاظم، حسینی مزینانی مهدی، یدالهی عباس. بررسی واکنش ارقام تجاری زیتون (.Olea europaea L) به تنش سرما با استفاده از روش نشت یونی و اندازه گیری کربوهیدرات محلول کل. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1394؛5(16):85-94. Available from: https://sid.ir/paper/499976/fa

    IEEE: کپی

    ثریا موسوی، کاظم ارزانی، مهدی حسینی مزینانی، و عباس یدالهی، “بررسی واکنش ارقام تجاری زیتون (.Olea europaea L) به تنش سرما با استفاده از روش نشت یونی و اندازه گیری کربوهیدرات محلول کل،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 5، no. 16، pp. 85–94، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/499976/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button