مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

824
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

237
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی هیدروژئوشیمیایی آب های زیرزمینی منطقه هستیجان و تعیین کیفیت آن ها برای مصارف مختلف

صفحات

 صفحه شروع 387 | صفحه پایان 399

چکیده

 در این مطالعه به منظور بررسی کیفیت منابع آب زیرزمینی منطقه هستیجان از نتایج حاصل از آنالیز شیمیایی 11 نمونه آب زیرزمینی انتخابی در منطقه مطالعه شده استفاده شده است. به این منظور شاخص های اصلی آب, مشخصات فیزیکوشیمیایی یون ها و غلظت مهم ترین عناصر سنگین, بررسی شده اند. به منظور ارزیابی کیفی منابع آب محدوده مطالعه شده, از دیاگرام های پایپر, گیبس, شولر و ویلکوکس, نسبت جذب سدیم (SAR), شاخص کلر ـ قلیائیت (CAI) و شاخص اشباع استفاده شده است. نتایج نشان می دهد آب های این منطقه جزء آب های سخت و بسیار سخت و عمدتا تیپ و رخساره بی کربناته کلسیک و بی کربناته سدیک و منیزیک دارد. در این آب ها غلظت کاتیون های Mg2+ و Ca2+ بیشتر از کاتیون های Na+ و K+ و غلظت HCO3- بیشتر از SO42- و Cl- است. بررسی سنگ های در برگیرنده منطقه نشان می دهد کیفیت شیمیایی آب های محدوده مطالعه شده, توسط سنگ های مسیر جریان و لیتولوژی مخزن کنترل می شود. نتایج حاصل از محاسبه شاخص اشباع نشان می دهد که این آب ها نسبت به کانی های دولومیت و کلسیت فوق اشباع و نسبت به کانی های سولفاته تحت اشباع هستند. ارزیابی کیفیت آب برای مصارف شرب و کشاورزی از طریق مقایسه غلظت یون ها با استانداردهای موجود و همچنین بررسی شاخص ها و دیاگرام های استاندارد نشان می دهد که کیفیت غالب آب های زیرزمینی منطقه برای کشاورزی مناسب و یا قابل استفاده است و برای مصارف شرب خوب, قابل قبول و متوسط اند. از نقطه نظر مصارف صنعتی نیز بیشتر نمونه ها خاصیت خورندگی دارند, همچنین بررسی های انجام شده روی عناصر سنگین شامل عناصر آهن, کروم, روی, منگنز, کادمیوم, نیکل, سرب, مس و فلوئور در منطقه مطالعه شده نشان می دهد که به جز عنصر آهن, غلظت باقی عناصر سنگین پایین تر از حد استانداردهای جهانی (WHO, 2008) و ایران در محدوده مجاز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رجبی، علی محمد، مختاری، کیوان، و علی آبادی، محمدعلی. (1394). بررسی هیدروژئوشیمیایی آب های زیرزمینی منطقه هستیجان و تعیین کیفیت آن ها برای مصارف مختلف. محیط زیست طبیعی (منابع طبیعی ایران)، 68(3)، 387-399. SID. https://sid.ir/paper/500415/fa

    Vancouver: کپی

    رجبی علی محمد، مختاری کیوان، علی آبادی محمدعلی. بررسی هیدروژئوشیمیایی آب های زیرزمینی منطقه هستیجان و تعیین کیفیت آن ها برای مصارف مختلف. محیط زیست طبیعی (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1394؛68(3):387-399. Available from: https://sid.ir/paper/500415/fa

    IEEE: کپی

    علی محمد رجبی، کیوان مختاری، و محمدعلی علی آبادی، “بررسی هیدروژئوشیمیایی آب های زیرزمینی منطقه هستیجان و تعیین کیفیت آن ها برای مصارف مختلف،” محیط زیست طبیعی (منابع طبیعی ایران)، vol. 68، no. 3، pp. 387–399، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/500415/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button