مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,323
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

888
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی هیدروژئوشیمیایی آب های زیرزمینی منطقه سلماس و تعیین کیفیت آنها برای مصارف مختلف

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 98

چکیده

 در این مطالعه به منظور ارزیابی کیفیت آبهای زیرزمینی منطقه سلماس از نتایج حاصل از آنالیز شیمیایی 29 نمونه آب زیرزمینی انتخابی از منطقه مورد مطالعه استفاده شد. تفسیر آنالیز هیدروشیمیایی آبهای زیرزمینی در منطقه سلماس نشان میدهد که آبهای این منطقه جزو آبهای شیرین و سخت تا خیلی سخت بوده و عمدتا دارای تیپ بیکربنات کلسیم و منیزیم می باشند که در آنها غلظت کاتیونهای قلیایی خاکی (Ca2+, Mg2+) بیشتر از کاتیونهای قلیایی (Na+, K+) بوده و آنیونهای اسیدهای ضعیف (HCO-3, CO2-3) بیشتر از آنیونهای اسیدهای قوی (SO2-4, Cl-) می باشد. بررسی لیتولوژی سنگ های در برگیرنده ناحیه شمالی منطقه مورد مطالعه نشان داد که وجود سازندهای تبخیری با لیتولوژی آهک, مارن, شیل با میان لایه هایی از ژیپس و نمک باعث افزایش شوری و غلظت یونهای Na+, Cl- در منابع آب زیرزمینی این ناحیه از منطقه مورد مطالعه گردیده است. نتایج حاصل از محاسبه شاخص اشباع نشان می دهد که این آبها نسبت به کانیهای کربناته فوق اشباع و نسبت به کانیهای سولفاته و گازهای دی اکسید کربن و هیدروژن تحت اشباع می باشند. بررسی کیفیت آب جهت مصارف شرب از طریق مقایسه غلظت یونها با استانداردهای موجود و تعیین کیفیت آب برای مصارف کشاورزی از طریق محاسبه شاخص ها, نسبت ها و دیاگرام ها نشان داده است که به جز قسمت شمالی منطقه, کیفیت آب های زیرزمینی اکثر قسمتهای منطقه برای مصارف شرب و کشاورزی مناسب هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آقازاده، نصرت، اصغری مقدم، اصغر، و کیمیایی، اکرم. (1387). ارزیابی هیدروژئوشیمیایی آب های زیرزمینی منطقه سلماس و تعیین کیفیت آنها برای مصارف مختلف. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان، 34(5 (ویژه نامه زمین شناسی))، 79-98. SID. https://sid.ir/paper/55838/fa

    Vancouver: کپی

    آقازاده نصرت، اصغری مقدم اصغر، کیمیایی اکرم. ارزیابی هیدروژئوشیمیایی آب های زیرزمینی منطقه سلماس و تعیین کیفیت آنها برای مصارف مختلف. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان[Internet]. 1387؛34(5 (ویژه نامه زمین شناسی)):79-98. Available from: https://sid.ir/paper/55838/fa

    IEEE: کپی

    نصرت آقازاده، اصغر اصغری مقدم، و اکرم کیمیایی، “ارزیابی هیدروژئوشیمیایی آب های زیرزمینی منطقه سلماس و تعیین کیفیت آنها برای مصارف مختلف،” مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان، vol. 34، no. 5 (ویژه نامه زمین شناسی)، pp. 79–98، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/55838/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا