مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

867
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

414
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچ های جداشده از پوست ماهی کوی (Cyprinus carpio var. Koi)

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 22

چکیده

 در این مطالعه فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچ های جداشده از پوست ماهی کوی (Cyprinus carpio var. Koi) مورد بررسی قرار گرفت. از پوست این ماهی قارچ های آسپرژیلوس فلاوس, آسپرژیلوس فومگاتوس, آسپرژیلوس نایجر و ساپرولگنیا پارازیتیکا جداسازی و به روش اسلاید کالچر کشت شد. با استفاده از اسانس آویشن باغی حداقل غلظت مهارکنندگی رشد قارچ (MIC) گونه های آسپرژیلوس نایجر, آسپرژیلوس فومگاتوس و آسپرژیلوس فلاوس غلظت 25 میکرولیتر بر میلی لیتر به دست آمد, لیکن MIC گونه ساپرولگنیا پارازیتیکا متفاوت بوده و در غلظت 50 میکرولیتر بر میلی لیتر به دست آمد. حداقل غلظت کشندگی قارچ(MFC)  نیز در گونه آسپرژیلوس نایجر و آسپرژیلوس فومگاتوس در غلظت 100 میکرولیتر بر میلی لیتر و در گونه آسپرژیلوس فلاوسدر غلظت 25 میکرو لیتر بر میلی لیتر به دست آمد. برای گونه ساپرولگنیا پارازیتیکا نیز MFC در غلظت 200 میکرو لیتر بر میلی لیتر مشاهده شد. بیش ترین اثر مهارکنندگی اسانس آویشن باغی بر روی آسپرژیلوس فلاوس و کم ترین اثر مهارکنندگی این اسانس بر روی ساپرولگنیا پارازیتیکا به دست آمد. بر اساس نتایج به دست آمده اسانس آویشن باغی می تواند به عنوان جایگزین داروهای ضد قارچی تجاری در صنعت آبزی پروری استفاده گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پذیرا، عبدالرحیم. (1396). فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچ های جداشده از پوست ماهی کوی (Cyprinus carpio var. Koi). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 11(2)، 13-22. SID. https://sid.ir/paper/500788/fa

    Vancouver: کپی

    پذیرا عبدالرحیم. فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچ های جداشده از پوست ماهی کوی (Cyprinus carpio var. Koi). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1396؛11(2):13-22. Available from: https://sid.ir/paper/500788/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرحیم پذیرا، “فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچ های جداشده از پوست ماهی کوی (Cyprinus carpio var. Koi)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 11، no. 2، pp. 13–22، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/500788/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button