مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,104
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,285
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات موثر و خواص آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی زیره سیاه استان یزد

صفحات

 صفحه شروع 284 | صفحه پایان 291

چکیده

 مقدمه: گیاهان دارویی منابع طبیعی ارزشمندی هستند که امروزه مورد توجه کشورهای پیشرفته جهان قرار گرفته و به عنوان مواد اولیه جهت تبدیل به داروهای بی خطر برای انسان تلقی می شوند. یکی از مهمترین گیاهان دارویی کشورمان, زیره سیاه می باشد که در مناطق مختلفی از استان یزد می روید. درمان زخم معده, درمان شکستگی استخوان, برطرف کردن نفخ شکم, تب بر, کاهش چربی و کلسترول خون, ضدآلرژی و کاهش قندخون و بسیاری فواید دیگر از خواص دارویی مهم این گیاه می باشند. اسانس زیره سیاه خاصیت ضداکسایشی داشته و در طعم دهنده های غذا, نوشابه, شکلات و پنیر استفاده می شود.روش بررسی: در این تحقیق با استفاده از روش های کروماتوگرافی گازی, مواد متشکله اسانس بذر تفکیک و سپس شناسایی شدند. همچنین خواص آنتی اکسیدانی اسانس بذر به روش تخریب رادیکال های آزاد (DPPH) سنجیده شد و برای اندازه گیری مقدار کل ترکیبات فنولی از روش Follin-Ciocalteu استفاده شد.نتایج: نتایج شناسایی مواد تشکیل دهنده اسانس نشان داد که بیشترین ترکیب تشکیل دهنده اسانس بذر زیره سیاه بومی استان یزد گاماترپنین (86/21 درصد) می باشد. همچنین تست آنتی اکسیدان, زیره سیاه را از نظر خواص آنتی اکسیدانی گیاهی پر اهمیت نشان داد. در این تحقیق میزان IC50 زیره سیاه بومی استان یزد 85/2 میکروگرم بر میلی لیتر و میزان ترکیبات فنولی 09/117 میلی گرم گالیک اسید بر گرم تشخیص داده شد که نسبت به مطالعات پیشین بر روی زیره سیاه سایر نقاط کشور نتایج بسیار بهتری را نشان داد.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نسبت به دو تحقیق مشابه پیشین بر روی اسانس بذر زیره سیاه حاکی از برتری زیره سیاه بومی استان یزد از نظر خواص آنتی اکسیدانی می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیرالسادات، بی بی فاطمه، برنارد، فرانسواز، کلانتر، سیدمهدی، شیخها، محمدحسن، حکم الهی، فریبا، عظیم زاده، مصطفی، و حوری، مریم. (1389). بررسی ترکیبات موثر و خواص آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی زیره سیاه استان یزد. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 18(4 (پیاپی 72))، 284-291. SID. https://sid.ir/paper/35669/fa

    Vancouver: کپی

    حقیرالسادات بی بی فاطمه، برنارد فرانسواز، کلانتر سیدمهدی، شیخها محمدحسن، حکم الهی فریبا، عظیم زاده مصطفی، حوری مریم. بررسی ترکیبات موثر و خواص آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی زیره سیاه استان یزد. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1389؛18(4 (پیاپی 72)):284-291. Available from: https://sid.ir/paper/35669/fa

    IEEE: کپی

    بی بی فاطمه حقیرالسادات، فرانسواز برنارد، سیدمهدی کلانتر، محمدحسن شیخها، فریبا حکم الهی، مصطفی عظیم زاده، و مریم حوری، “بررسی ترکیبات موثر و خواص آنتی اکسیدانی اسانس گیاه دارویی زیره سیاه استان یزد،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 18، no. 4 (پیاپی 72)، pp. 284–291، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35669/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button