مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

781
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

454
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره ورمی کمپوست و ورمی کمپوست جامد بر ظهور و پارامترهای رشد گیاه اسفرزه (Plantago psyllium)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 در این پژوهش, ابتدا آزمایشی جهت بررسی تاثیر غلظت های مختلف عصاره ورمی کمپوست (20, 40, 60, 80 و 100 درصد) روی شاخص های جوانه زنی بذر و رشد دانه رست اسفرزه در ظروف پتری انجام شد. در آزمایش دوم, اثر ورمی کمپوست جامد در چهار سطح (صفر, 25, 50 و 75 درصد حجمی) روی شاخص های ظهور و رشد گیاهچه در یک آزمایش گلدانی در گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش اول نشان داد که 20 و 40 درصد عصاره ورمی کمپوست سبب افزایش ظرفیت جوانه زنی, شاخص جوانه زنی, طول ریشه چه, طول ساقه چه و بنیه طولی اسفرزه شد و میانگین زمان ظهور و زمان رسیدن به 50% جوانه زنی را کاهش داد. در آزمایش دوم, تیمار با 25% ورمی کمپوست جامدباعث افزایش شاخص های ظهور گیاهچه (انرژی, نرخ, شاخص و ضریب ظهور) و بنیه وزنی تر گردید و میانگین زمان ظهور را کاهش داد. از طرفی, 25 و 50 درصد ورمی کمپوست جامد باعث افزایش معنی دار کلروفیل a, b, کل و کاروتنوئید گیاهچه های سه ماهه و شاخص های رشد گیاهچه های سه ماهه نسبت به شاهد شد. غلظت های زیاد ورمی کمپوست جامد و یا عصاره آن موجب کاهش این پارامترها گردید. از نتایج حاصل از این پژوهش می توان نتیجه گرفت که اثر ورمی کمپوست بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه اسفرزه وابسته به غلظت آن می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مردانی، فاطمه، و عموآقایی، ریحانه. (1395). اثر عصاره ورمی کمپوست و ورمی کمپوست جامد بر ظهور و پارامترهای رشد گیاه اسفرزه (Plantago psyllium). روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 7(25)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/501701/fa

    Vancouver: کپی

    مردانی فاطمه، عموآقایی ریحانه. اثر عصاره ورمی کمپوست و ورمی کمپوست جامد بر ظهور و پارامترهای رشد گیاه اسفرزه (Plantago psyllium). روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1395؛7(25):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/501701/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه مردانی، و ریحانه عموآقایی، “اثر عصاره ورمی کمپوست و ورمی کمپوست جامد بر ظهور و پارامترهای رشد گیاه اسفرزه (Plantago psyllium)،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 7، no. 25، pp. 1–12، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/501701/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button