مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

252
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

لیستریاهای جداسازی شده از پنیرهای سنتی منطقه تبریز: فراوانی، تنوع گونه ای و ویژگی های فنوتیپی

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 96

چکیده

 آلودگی شیر و فرآورده های آن به باکتری های بیماری زا هم چون لیستریا تهدیدی برای مصرف کنندگان این نوع محصولات به شمار می رود. هدف این مطالعه, بررسی فراوانی و تنوع گونه ای لیستریا در پنیرهای سنتی منطقه تبریز بود. هم چنین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی, توانایی تولید بیوفیلم و مقاومت حرارتی جدایه ها ارزیابی گردید. برای این منظور تعداد 100 نمونه پنیر سنتی به صورت تصادفی جمع آوری و با استفاده از روش های متداول کشت, جداسازی و شناسایی گردید. نتایج نشان داد, از مجموع 100 نمونه پنیر, 12 لیستریا جداسازی شد که 5 جدایه لیستریا مونوسایتوجنز و 7 جدایه لیستریا ایوانووی بودند. هم چنین, از بین 13 آنتی بیوتیک مختلف 100% جدایه ها نسبت به اکساسیلین و 75% به نالیدکسیک اسید مقاوم بودند تمامی جدایه ها نسبت به کوتریموکسازول, تتراسایکلین, جنتامایسین, اریترومایسین و ونکومایسین حساسیت داشتند. نتایج آزمون تولید بیوفیلم نشان داد, تمامی جدایه های لیستریا مونوسایتوجنز مولدین ضعیف بیوفیلم بودند در حالی که در جدایه های لیستریا ایوانووی درجات متفاوتی (ضعیف, متوسط و قوی) از تولید بیوفیلم دیده شد. طبق یافته های ارزیابی مقاومت حرارتی, ترمالیزاسیون بر هیچ یک از جدایه های لیستریا تاثیر کشندگی معنی داری نداشت, اما در مقابل پاستوریزاسیون سریع طی 5 ثانیه تعداد هر دو گونه لیستریا را به کمتر از حد قابل ردیابی کاهش داد (P<0.01). هم چنین پاستوریزاسیون کند اثر متفاوتی (P<0.01) بر روی دو گونه لیستریا نشان داد. با توجه به این که گونه مونوسایتوجنز و به میزان کمتر گونه ایونووی هر دو بیماری زای مهم انسانی هستند, لذا می توان به این جمع بندی رسید که پنیرهای سنتی منطقه تبریز خطر بالقوه از نظر آلودگی با لیستریا می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلانتری پور، آیدا، و حنیفیان، شهرام. (1396). لیستریاهای جداسازی شده از پنیرهای سنتی منطقه تبریز: فراوانی, تنوع گونه ای و ویژگی های فنوتیپی. میکروب شناسی مواد غذایی، 4(2)، 83-96. SID. https://sid.ir/paper/501947/fa

    Vancouver: کپی

    کلانتری پور آیدا، حنیفیان شهرام. لیستریاهای جداسازی شده از پنیرهای سنتی منطقه تبریز: فراوانی, تنوع گونه ای و ویژگی های فنوتیپی. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1396؛4(2):83-96. Available from: https://sid.ir/paper/501947/fa

    IEEE: کپی

    آیدا کلانتری پور، و شهرام حنیفیان، “لیستریاهای جداسازی شده از پنیرهای سنتی منطقه تبریز: فراوانی, تنوع گونه ای و ویژگی های فنوتیپی،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 4، no. 2، pp. 83–96، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/501947/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button