مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

420
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پارامترهای کمی و کیفی گیاه اوجی خشک شده با روش های بستر سیال و مایکروویو

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 141

چکیده

 گیاه اوجی با نام علمی Mentha aquatic, متعلق به خانواده نعناعیان با خواص داروئی مهم می باشد. در این پژوهش تاثیر روش های مختلف خشک کردن (بستر سیال و مایکروویو) بر پارامتر های کمی و کیفی (محتوای رطوبت, ویتامین ث, آهن, کلسیم, فسفر و فعالیت آنتی اکسیدانی) برگ های اوجی مورد بررسی قرار گرفت. خشک کردن در سه سطح دمایی (50, 65 و 80 درجه سانتی گراد) خشک کن بستر سیال و سه توان مایکروویو (180, 360 و 450 وات) انجام شد. طبق نتایج به دست آمده, بیشترین و کمترین مدت زمان لازم جهت کاهش رطوبت به ترتیب متعلق به تیمار بستر سیال 50 درجه سانتی گراد (82 دقیقه) و مایکروویو 450 وات (22 دقیقه) بود. بیشترین و کمترین شدت خشک کردن به ترتیب متعلق به تیمارهای مایکروویو 450 وات و بستر سیال 50 درجه سانتی گراد بود. بالاترین میزان ویتامین ث در گیاه تازه و کمترین آن در تیمار بستر سیال 50 درجه سانتی گراد وجود داشت. حداقل و حداکثر میزان آهن به ترتیب در نمونه های تازه و مایکروویو 450 وات و برای کلسیم به ترتیب در تیمارهای بستر سیال 80 درجه سانتی گراد و مایکروویو 360 وات وجود داشت. از نظر شاخص فسفر بالاترین و کمترین میزان به ترتیب در مایکروویو 360 وات و بستر سیال80 درجه سانتی گراد دیده شد. همچنین, تیمار مایکروویو 180 از نظر مهار رادیکال آزاد DPPH نسبت به دیگر تیمارها بهتر عمل نمود. به طورکلی می توان گفت که استفاده از مایکروویو با توان 180 وات در خشک کردن برگ اوجی موثرتر از بستر سیال و توان های دیگر مایکروویو عمل نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری، فرزانه، سیدالنگی، سیده زهرا، و عالمی، هادی. (1396). بررسی پارامترهای کمی و کیفی گیاه اوجی خشک شده با روش های بستر سیال و مایکروویو. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 9(3)، 129-141. SID. https://sid.ir/paper/503080/fa

    Vancouver: کپی

    صفری فرزانه، سیدالنگی سیده زهرا، عالمی هادی. بررسی پارامترهای کمی و کیفی گیاه اوجی خشک شده با روش های بستر سیال و مایکروویو. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1396؛9(3):129-141. Available from: https://sid.ir/paper/503080/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه صفری، سیده زهرا سیدالنگی، و هادی عالمی، “بررسی پارامترهای کمی و کیفی گیاه اوجی خشک شده با روش های بستر سیال و مایکروویو،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 9، no. 3، pp. 129–141، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/503080/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button