مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

231
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر کودهای بیولوژیک و شیمیایی نیتروژن و فسفر بر عملکرد و میزان اسانس سرشاخه گلدار نعناع فلفلی در شرایط آب و هوایی اراک

صفحات

 صفحه شروع 275 | صفحه پایان 290

چکیده

 این آزمایش به صورت فاکتوریل بر اساس طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار و دو تیمار نیتروژن در سه سطح شامل کود بیولوژیک سوپرنیتروپلاس (حاوی باکتری های Azospirillum, کنترل کننده عوامل بیماری زای خاک زی(Bacillus subtilis)  و باکتری محرک رشد (Pseudomonas fluorescens), کود بیولوژیک نیتروکسین (حاوی غلظت های مختلف از باکتری های (Azospirillum/ Azotobacter) و کود شیمیایی اوره (300kg/ha) و نیز فسفر در سه سطح کود بیولوزیک بارور-2 (حاوی باکتری های آزاد کننده فسفر) به همراه فسفات آمونیوم (125kg/ha), کود بیولوژیک فسفر و کودشیمیایی فسفات آمونیوم(250kg/ha)  طی سال زراعی 1387 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی اراک اجرا گردید. نتایج آزمایش نشان داد که کود بیولوژیک سوپرنیتروپلاس و سپس نیتروکسین سبب افزایش قابل توجه وزن تر و خشک سرشاخه و نیز درصد و عملکرد اسانس سرشاخه گردید. تیمار تلفیقی کود بیولوژیک فسفر و فسفات آمونیوم بر مقدار صفت عملکرد اسانس سرشاخه و تیمار فسفر صفت میزان اسانس سرشاخه را تحت تاثیر معنی دار قرار دادند. تیمار تلفیقی سوپرنیتروپلاس و فسفر صفت وزن تر سرشاخه, را به طور معنی داری تحت تاثیر قرار داد. به طور کلی کودهای بیولوژیک حاوی باکتری های تثبیت کننده نیتروژن را می توان جانشین کودهای شیمیایی نمود و خصوصیات رشدی و عملکرد اسانس گیاه نعناع فلفلی را افزایش داد. در ضمن با مصرف باکتری های آزاد کننده فسفر می توان مصرف کود فسفر را تا 50% کاهش داد بدون اینکه در خصوصیات رشدی و عملکرد اسانس کاهش معنی داری ایجاد شود. به نظر می رسد که یک برنامه زراعی دراز مدت که عوامل خاکی, کودی, محیطی و آبی را مورد توجه قرار می دهد در یک تناوب زراعی اصولی بتواند تاثیر بیشتری در افزایش عملکرد ماده موثره گیاهان دارویی از جمله نعناع فلفلی وجود داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یونسی، امیررضا، صادقیان مطهر، سیدیعقوب، ساجدی، نورعلی، و نادری بروجردی، غلامرضا. (1393). بررسی تاثیر کودهای بیولوژیک و شیمیایی نیتروژن و فسفر بر عملکرد و میزان اسانس سرشاخه گلدار نعناع فلفلی در شرایط آب و هوایی اراک. یافته های نوین کشاورزی، 8(3 (31))، 275-290. SID. https://sid.ir/paper/506223/fa

    Vancouver: کپی

    یونسی امیررضا، صادقیان مطهر سیدیعقوب، ساجدی نورعلی، نادری بروجردی غلامرضا. بررسی تاثیر کودهای بیولوژیک و شیمیایی نیتروژن و فسفر بر عملکرد و میزان اسانس سرشاخه گلدار نعناع فلفلی در شرایط آب و هوایی اراک. یافته های نوین کشاورزی[Internet]. 1393؛8(3 (31)):275-290. Available from: https://sid.ir/paper/506223/fa

    IEEE: کپی

    امیررضا یونسی، سیدیعقوب صادقیان مطهر، نورعلی ساجدی، و غلامرضا نادری بروجردی، “بررسی تاثیر کودهای بیولوژیک و شیمیایی نیتروژن و فسفر بر عملکرد و میزان اسانس سرشاخه گلدار نعناع فلفلی در شرایط آب و هوایی اراک،” یافته های نوین کشاورزی، vol. 8، no. 3 (31)، pp. 275–290، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/506223/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button