مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

214
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع مورفولوژیکی و تأثیر چین برداشت در ژنوتیپ های چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl. )

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 43

کلیدواژه

چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl.)Q1

چکیده

 چای کوهی با نام علمی Stachys lavandulifolia Vahl. یکی از مهمترین گیاهان دارویی است که در صنایع دارویی و بهداشتی کاربرد داشته و پراکنش زیادی نیز در ایران دارد. به منظور بررسی تنوع مورفولوژیکی و تأثیر چین برداشت در ژنوتیپ های چای کوهی, آزمایشی بر روی 41 ژنوتیپ جمع آوری شده از چهار منطقه فریدون شهر, دامنه, سمیرم و شهرکرد, در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان اجرا شد. براساس نتایج تجزیه واریانس تفاوت معنی داری بین ژنوتیپ ها, چین ها و اثر متقابل ژنوتیپ و چین برای همه صفات مشاهده شد؛ اما بین تکرارها تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتایج مقایسه میانگین داده ها نشان داد که ژنوتیپ دامنه 7 در چین دوم با 3. 33 گرم بیشترین وزن خشک را دارا بود. ژنوتیپ شهرکرد 6 در چین اول با 100 روز بیشترین روز تا گلدهی را داشت. همچنین ژنوتیپ دامنه 20 در چین سوم بیشترین میزان اسانس (3. 11%) و ژنوتیپ دامنه 17 در چین اول کمترین میزان اسانس (0. 04%) را داشت. به طور کلی تنوع قابل ملاحظه ای بین ژنوتیپ ها و چین های مختلف مشاهده شد. براساس تجزیه خوشه ای ژنوتیپ ها در چین های مختلف گروه بندی متفاوتی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عرب صالحی، فاطمه، سرلک، مهدی رحیم، و اهتمام، محمدحسین. (1398). بررسی تنوع مورفولوژیکی و تأثیر چین برداشت در ژنوتیپ های چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(1 (پیاپی 93) )، 25-43. SID. https://sid.ir/paper/105193/fa

    Vancouver: کپی

    عرب صالحی فاطمه، سرلک مهدی رحیم، اهتمام محمدحسین. بررسی تنوع مورفولوژیکی و تأثیر چین برداشت در ژنوتیپ های چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(1 (پیاپی 93) ):25-43. Available from: https://sid.ir/paper/105193/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه عرب صالحی، مهدی رحیم سرلک، و محمدحسین اهتمام، “بررسی تنوع مورفولوژیکی و تأثیر چین برداشت در ژنوتیپ های چای کوهی (Stachys lavandulifolia Vahl. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 1 (پیاپی 93) ، pp. 25–43، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105193/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button