Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

153
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

286
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین جدا شده از شیرینی های خامه ای در شهرستان شهرکرد

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 87

چکیده

 هدف مطالعه حاضر تعیین میزان شیوع استافیلوکوکوس اوریوس مولد انتروتوکسین در شیرینی های خامه ای ارایه شده در قنادی های شهرستانهای شهرکرد, سامان و بن و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی آنها است. تعداد 150 نمونه بطور تصادفی از شیرینی های خامه ای نمونه گیری به عمل آمد. آزمون های میکروبی برای جداسازی باکتری استافیلوکوکوس اوریوس انجام و کلنی های مشکوک با آزمونهای تکمیلی از جمله رنگ آمیزی گرم, کاتالاز و کوآگولاز تایید و جهت بررسی تولید انتروتوکسین (A, B, C, D) در واکنش Multiplex PCR آزمایش شدند. مقاوت آنتی بیوتیک جدایه ها با روش دیسک انتشاری انجام شد. در مجموع 38 (3/25%) نمونه به استافیلوکوکوس اوریوس آلوده بودند, میزان آلودگی در فصل تابستان 28% و در فصل زمستان 7/22% بود. 13 جدایه (3/34%) واجد ژن های مولد انتروتوکسین بودند. از بین جدایه های استافیلوکوک اوریوس 11 جدایه (29%) واجد ژن SEA و 2 جدایه (3/5%) واجد ژن SEC بودند. از بین جدایه های انتروتوکسیژن 9 (70%) جدایه به فصل تابستان و 4 (30%) جدایه آن به زمستان مربوط بود. هیچ یک از جدایه ها واجد ژن های SEB, SED نبودند. آزمون آنتی بیوگرام نشان داد که جدایه ها نسبت به سولفامتوکسازول بیشترین حساسیت (4/97%) و نسبت به اریترومایسین بیشترین مقاومت (2/63%) را دارا می باشند. در کل 100% جدایه های انتروتوکسیژن به پنی سیلین و 95% جدایه های, واجد ژن SEA به اریترومایسین و سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. بطور کلی نتایج نشان داد که شیرینی های خامه ای به باکتری استافیلوکوکوس اوریوس آلوده بوده که قابلیت تولید انتروتوکسین را دارا می باشند و به برخی آنتی بیوتیک ها مقاومت نشان می دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، زهرا، بنیادیان، مجتبی، و مشتاقی، حمداله. (1400). ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین جدا شده از شیرینی های خامه ای در شهرستان شهرکرد. میکروب شناسی مواد غذایی، 8(2 )، 76-87. SID. https://sid.ir/paper/507263/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی زهرا، بنیادیان مجتبی، مشتاقی حمداله. ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین جدا شده از شیرینی های خامه ای در شهرستان شهرکرد. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1400؛8(2 ):76-87. Available from: https://sid.ir/paper/507263/fa

    IEEE: کپی

    زهرا هاشمی، مجتبی بنیادیان، و حمداله مشتاقی، “ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس تولید کننده انتروتوکسین جدا شده از شیرینی های خامه ای در شهرستان شهرکرد،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 8، no. 2 ، pp. 76–87، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/507263/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا