مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,198
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

251
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی هایساختاری و توان آلرژی زایی دانه های گرده بلوط ایرانی (.Quercus brantii L)

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 62

چکیده

 مطالعات گرده شناختی جایگاه ویژه ای در علم گیاه شناسی دارد. از آنجایی که دانه های گرده به عنوان یک عامل حساسیت زا برای انسان ها مطرح هستندو بررسی آنها در زمینه آلرژی زایی اهمیت ویژه ای دارد. در مطالعات مربوط به آلرژی دانه های گرده, درختان, علف هرز و چمن ها به عنوان عامل موثر در افزایش حساسیت زایی فصلی مطرح هستند. از جمله درختانی که دارای گرده های باد دوست بوده و بسیار مورد توجه متخصصان آلرژی است, درخت بلوط استکه در نقاط مختلف کشور به صورت خودرو می روید.کسب آگاهی های علمی در مورد مراحل تکوینی دانه گرده گیاه بلوط و آلرژی زایی آن هدف پژوهش حاضر است. دانه های گرده از نقاط مختلف استان ایلام جمع آوری شدند و بررسی های سلول-بافت شناسی برای آنها انجام شد. به منظور مشاهده اگزین دانه گرده از روش استولیز استفاده شد. آزمون های سنجش ابتدایی برایتشخیص آلرژی روی رت های نر با وزن متوسط 200 گرم انجام گرفت.عصاره گرده ای پنج درصد با استفاده از بافر فسفات نمکی در pH: 7.4 تهیه شد. از رت های مورد آزمایش پس از2, 8 و 24 ساعت و یک هفته از آخرین تزریق میزان IgE تام خون انجام شد. تشکیل ویل وفلر به وسیله آزمون های پوستی نتایج مثبت را در حد منحنی P£0.05 نسبت به نمونه کنترل نشان داد.با توجه به نتایج به دست آمده, عصاره گرده ای بلوطآلرژی زایی از نوع تیپ یک آلرژی را نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تردست، زهرا، مجد، احمد، خسروی، افرا، و نژادستاری، طاهر. (1394). بررسی ویژگی هایساختاری و توان آلرژی زایی دانه های گرده بلوط ایرانی (.Quercus brantii L). زیست شناسی تکوینی، 8(1 )، 55-62. SID. https://sid.ir/paper/507613/fa

    Vancouver: کپی

    تردست زهرا، مجد احمد، خسروی افرا، نژادستاری طاهر. بررسی ویژگی هایساختاری و توان آلرژی زایی دانه های گرده بلوط ایرانی (.Quercus brantii L). زیست شناسی تکوینی[Internet]. 1394؛8(1 ):55-62. Available from: https://sid.ir/paper/507613/fa

    IEEE: کپی

    زهرا تردست، احمد مجد، افرا خسروی، و طاهر نژادستاری، “بررسی ویژگی هایساختاری و توان آلرژی زایی دانه های گرده بلوط ایرانی (.Quercus brantii L)،” زیست شناسی تکوینی، vol. 8، no. 1 ، pp. 55–62، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/507613/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button