مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

535
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

306
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر زمان و توان ریزموج بر میزان ترکیبات فنلی، پایداری اکسایشی و برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گلرنگ

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 121

چکیده

 با توجه به این که بیش از 90 درصد روغن مصرفی کشور از طریق واردات تامین می شود, لذا هرگونه تحقیق در زمینه کاهش میزان این وابستگی مفید به نظر می رسد. در این تحقیق, اثر پیش تیمارهای توان و زمان ریزموج بر میزان ترکیبات فنلی, پایداری اکسایشی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گلرنگ شامل راندمان روغن کشی, دانسیته و اسیدیته روغن با استفاده از طرح کاملا تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل 3´3 با سه سطح توان ریزموج (180, 540 و 900 وات) و سه سطح زمان ریزموج (90, 180 و 270 ثانیه) و در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش توان ریزموج, راندمان روغن کشی, اسیدیته, دانسیته, پایداری اکسایشی و فنل کل به طور معناداری (0.01> P) افزایش یافت. افزایش زمان ریزموج نیز منتج به افزایش راندمان روغن کشی, اسیدیته, دانسیته, پایداری اکسایشی و فنل کل گردید. بیشترین راندمان روغن کشی از دانه هایی به دست آمدکه توان و زمان ریزموج به کار رفته به ترتیب 900 وات و 270 ثانیه بود. کمترین مقدار اسیدیته روغن که بر حسب درصد اسید اولئیک اندازه گیری شده بود, تحت شرایطی به دست آمد که توان و زمان ریزموج در حداقل خود یعنی به ترتیب 180 وات و 90 ثانیه قرار داشت. بیشینه پایداری اکسایشی (6.24 ساعت) زمانی به دست آمد که زمان و توان ریزموج در حداکثر مقدار خود قرار داشت. در مجموع با توجه به نتایج به دست آمده می توان بیان نمود که استفاده از ریزموج به منظور تیماردهی دانه گلرنگ قبل از استخراج روغن با پرس سرد می تواند موجب بهبود راندمان استخراج روغن, کیفیت و افزایش ترکیبات فنلی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بخش آبادی، حمید، مقیمی، معصومه، استیری، سیدحسین، دولت آبادی، زهرا، و حفیظ، محمدمسعود. (1396). بررسی تاثیر زمان و توان ریزموج بر میزان ترکیبات فنلی, پایداری اکسایشی و برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گلرنگ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 9(4)، 113-121. SID. https://sid.ir/paper/508206/fa

    Vancouver: کپی

    بخش آبادی حمید، مقیمی معصومه، استیری سیدحسین، دولت آبادی زهرا، حفیظ محمدمسعود. بررسی تاثیر زمان و توان ریزموج بر میزان ترکیبات فنلی, پایداری اکسایشی و برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گلرنگ. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1396؛9(4):113-121. Available from: https://sid.ir/paper/508206/fa

    IEEE: کپی

    حمید بخش آبادی، معصومه مقیمی، سیدحسین استیری، زهرا دولت آبادی، و محمدمسعود حفیظ، “بررسی تاثیر زمان و توان ریزموج بر میزان ترکیبات فنلی, پایداری اکسایشی و برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گلرنگ،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 9، no. 4، pp. 113–121، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/508206/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button