مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

163
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی عملکرد و اجزای عملکرد و تنوع ژنتیکی و قابلیت توارث آنها در نخود

صفحات

 صفحه شروع 271 | صفحه پایان 280

چکیده

 در این پژوهش, به منظور بررسی عملکرد و اجزای عملکرد و میزان تنوع ژنتیکی و قابلیت توارث آنها در 19 ژنوتیپ نخود زراعی, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1391- 1390 در مزرعه پژوهشی دانشگاه بوعلی سینا انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تفاوت ژنوتیپ ها برای صفات عدد اسپد, تعداد شاخه فرعی در بوته, تعداد نیام در بوته, وزن 100 دانه, عملکرد اقتصادی, زیست توده و شاخص برداشت در سطح آماری 1 درصد معنی دار بود. نتایج مقایسه میانگین صفات نشان داد که ژنوتیپ های شماره 14, 12, 4 و 19 (با به ترتیب 259.4, 250.3, 240 و 234.7 کیلوگرم دانه در هکتار) دارای بیشترین و ژنوتیپ های 18, 8, 15 و 6 (با به ترتیب 151.01, 161.6, 167.8 و 189 کیلوگرم دانه در هکتار) هم دارای کمترین میزان عملکرد دانه بودند. محاسبه همبستگی فنوتیپی نشان داد که همبستگی مثبت و معنی داری (P<0.01) بین عملکرد با صفات تعداد نیام در بوته (0.623**), ارتفاع بوته (0.432**), شاخص برداشت (0.425**) و زیست توده (0.349**) وجود دارد. نتایج تجزیه رگرسیون گام به گام نیز نشان داد که مهم ترین صفات تاثیرگذار بر عملکرد اقتصادی به ترتیب تعداد نیام در بوته, شاخص برداشت, زیست توده, تعداد شاخه فرعی در بوته و ارتفاع بودند که در کل 84.68 درصد از تغییرات عملکرد را توجیه کردند. هم چنین بیشترین و کمترین درصد وراثت پذیری به ترتیب متعلق به صفات شاخص برداشت و تعداد دانه در بوته بود. بنابراین با توجه به وجود تنوع کافی در صفات, می-توان از این صفات به عنوان یک منبع مهم تنوع جهت افزایش عملکرد و انتخاب ژنوتیپ های برتر استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاکایی، مهدی، موسوی، سیدسعید، عبدالهی، محمدرضا، و فرشادفر، عزت اله. (1394). بررسی عملکرد و اجزای عملکرد و تنوع ژنتیکی و قابلیت توارث آنها در نخود. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 5(16)، 271-280. SID. https://sid.ir/paper/508259/fa

    Vancouver: کپی

    کاکایی مهدی، موسوی سیدسعید، عبدالهی محمدرضا، فرشادفر عزت اله. بررسی عملکرد و اجزای عملکرد و تنوع ژنتیکی و قابلیت توارث آنها در نخود. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1394؛5(16):271-280. Available from: https://sid.ir/paper/508259/fa

    IEEE: کپی

    مهدی کاکایی، سیدسعید موسوی، محمدرضا عبدالهی، و عزت اله فرشادفر، “بررسی عملکرد و اجزای عملکرد و تنوع ژنتیکی و قابلیت توارث آنها در نخود،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 5، no. 16، pp. 271–280، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/508259/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button