مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

623
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

203
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه برهمکنش تیمارهای پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک در حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میوه سیب رقم لبنانی قرمز

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 61

چکیده

 در این پژوهش تاثیر کاربرد تیمارهای اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک و تلفیق این دو تیمار در غلظت های مختلف بر برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی سیب رقم رد دلیشیز بررسی شد. میوه ها با سدیم نیتروپروساید (ماده آزاد کننده نیتریک اکسید) در غلظت های صفر, 3, 5 و 7 میکرومولار و اسید سالیسیلیک در غلظت های صفر, 1 و 2 میلی مولار و نیز تلفیق این تیمارها, تیمار و سپس در دمای 1-0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی £ 85% به مدت 5 ماه نگهداری شدند و پس از خروج از انبار صفاتی چون سفتی بافت, فنل کل, درصد کاهش وزن, میزان پوسیدگی و بازار پسندی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که همه تیمارها موجب حفظ سفتی میوه ها در مقایسه با شاهد شدند. تیمار ترکیبی 5 میکرو مولار اکسید نیتریک و 2 میلی مولار اسید سالیسیلیک بهترین تیمار در بین تیمارهای اعمال شده در حفظ سفتی بافت بود. میوه های تیمار شده با اکسید نیتریک میزان فنل بالاتری در مقایسه با شاهد داشتند. بالاترین میزان فنل کل مربوط به تیمار ترکیبی اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار و اکسید نیتریک 3 میکرو مولار بود. کمترین کاهش وزن در میوه های تیمار شده با اکسید نیتریک 3 میکرومولار و اسید سالیسیلیک 2 میلی مولار بود. تیمار میوه ها با 3 میکرومولار اکسید نیتریک و 2 میلی مولار اسید سالیسیلیک به طور موثری از پوسیدگی های قارچی جلوگیری کرد و باعث حفظ کیفیت میوه ها شد. همه تیمارهای اعمال شده موجب حفظ بهتر بازارپسندی میوه ها در مقایسه با شاهد شدند. بنابراین و بر اساس نتایج این پژوهش کاربرد تیمارهای اکسید نیتریک و اسید سالیسیلیک به خصوص در تلفیق با یکدیگر می تواند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی مضر در تکنولوژی پس از برداشت سیب باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصغری، محمدرضا، غفاری بگتاش، هاجر، رسمی، یوسف، و فرخزاد، علیرضا. (1393). مطالعه برهمکنش تیمارهای پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک در حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میوه سیب رقم لبنانی قرمز. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 4(13)، 51-61. SID. https://sid.ir/paper/509358/fa

    Vancouver: کپی

    اصغری محمدرضا، غفاری بگتاش هاجر، رسمی یوسف، فرخزاد علیرضا. مطالعه برهمکنش تیمارهای پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک در حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میوه سیب رقم لبنانی قرمز. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1393؛4(13):51-61. Available from: https://sid.ir/paper/509358/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا اصغری، هاجر غفاری بگتاش، یوسف رسمی، و علیرضا فرخزاد، “مطالعه برهمکنش تیمارهای پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک در حفظ کیفیت و افزایش بازارپسندی میوه سیب رقم لبنانی قرمز،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 4، no. 13، pp. 51–61، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/509358/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button