مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

329
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

141
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نقش افزایش حلالیت فسفر بر کیفیت بذرهای تولیدی سیاهدانه (.Nigella sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 97

چکیده

 به منظور بررسینقشتغذیهفسفرگیاهمادریبرکیفیتبذرهایتولیدیسیاهدانه (Nigella sativa L.) در خاک آهکی, سه آزمایش در سال های 1391 و 1392 در گلخانه تحقیقاتیدانشگاه فردوسی مشهد اجرا گردید. آزمایش های اول و دوم به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 21 تیمار طراحی شد. هفت تیمار شاهد, ورمی کمپوست, گوگرد, ورمی کمپوست+ گوگرد, ورمی کمپوست+ باکتری تیوباسیلوس, گوگرد+ باکتری تیوباسیلوس و ورمی کمپوست+ گوگرد+ باکتری تیوباسیلوس و سه سطح کاربرد فسفر (صفر, 30 و 60 کیلوگرم در هکتار از منبع دی فسفات آمونیوم) به ترتیب عامل اول و دوم بودند. آزمایش اول شامل یک دوره 63 روزه به منظور اعمال اکسیداسیون بیولوژیک گوگرد بود و در پایان این دوره, کشت بذرهای سیاهدانه انجام گرفت. پس از تعیین درصد سبز شدن در آزمایش دوم, آزمایش سوم اجرا شد. در آزمایش سوم, اعمال پرایمینگ (آب مقطر, محلول 500 میلی مولار فسفات دی هیدروژن پتاسیم و عدم پرایمینگ) در تیمارهای با درصد سبز شدن کمتر از 60%, همراه با تیمار شاهد (تیماری که در آزمایش دوم از بیشترین درصد سبز شدن برخوردار بود) به عنوان تیمارهای آزمایش در نظر گرفته شدند. بر اساس نتایج آزمایش های اول و دوم, کاربرد ورمی کمپوست+ باکتری تیوباسیلوس و نیز ورمی کمپوست+ گوگرد+ باکتری تیوباسیلوس اثرمعنی داری در بهبود وزن دانه در بوته و شاخص های کیفی بذر مانند درصد سبز شدن و بنیه بذر داشتند. همبستگی مثبت و معنی داری بین شاخص های کیفی بذر سیاهدانه با مقدار فسفر قابل جذب در خاک و فسفر بوته مادری مشاهده شد. در آزمایش سوم نیز تیمار پرایمینگ با محلول 500 میلی مولار فسفات دی هیدروژن پتاسیم منجر به افزایش معنی دار درصد و کاهش متوسط زمان سبز شدن بذرها شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدی، سیدمحمد، خواجه حسینی، محمد، رضوانی مقدم، پرویز، و شاهنده، حمید. (1395). بررسی نقش افزایش حلالیت فسفر بر کیفیت بذرهای تولیدی سیاهدانه (.Nigella sativa L). روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 7(25)، 85-97. SID. https://sid.ir/paper/509761/fa

    Vancouver: کپی

    سیدی سیدمحمد، خواجه حسینی محمد، رضوانی مقدم پرویز، شاهنده حمید. بررسی نقش افزایش حلالیت فسفر بر کیفیت بذرهای تولیدی سیاهدانه (.Nigella sativa L). روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1395؛7(25):85-97. Available from: https://sid.ir/paper/509761/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمد سیدی، محمد خواجه حسینی، پرویز رضوانی مقدم، و حمید شاهنده، “بررسی نقش افزایش حلالیت فسفر بر کیفیت بذرهای تولیدی سیاهدانه (.Nigella sativa L)،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 7، no. 25، pp. 85–97، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/509761/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button