مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

779
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

235
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شکل نیتروژن (آمونیوم و نیترات) بر شاخص های کمی و کیفی گل لاله (Tulip gesneriana) رقم Apricot parrot

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 86

چکیده

 این تحقیق به منظور مطالعه اثر محلول های غذایی بر شاخص های کمی و کیفی گل لاله ( T. gesneriana) رقم Apricot parrot در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار محلول غذایی, 4 واحد آزمایشی و 3 تکرار انجام شد. گیاهان با پنج نوع محلول غذایی مختلف (1S, S2, S3, S4 و S5) به ترتیب با نسبت صفر, 0.038, 0.074, 0.11 و 0.14 نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل تغذیه شدند. تمام محلول های غذایی حاوی مقادیر مشابهی از سایر عناصر معدنی بودند. غلظت نیتروژن کل در تمام محلول ها 2.5 میلی اکی والان در لیتر و غلظت کل عناصر غذایی در تمام محلول ها 4.8 میلی اکی والان در لیتر بود. بر اساس نتایج, با افزایش مقدار آمونیوم در محلول های غذایی, مقدار نیتروژن و پروتئین کل ذخیره شده در پیاز کاهش پیدا کرده, اما مقدار این شاخص در اندام هوایی افزایش پیدا کرد. مقادیر آمونیوم مورد استفاده در محلول ها بر غلظت پتاسیم اندام هوایی گیاهان تاثیر معنی داری نداشت و افزایش مقدار آمونیوم باعث افزایش غلظت فسفر در اندام های هوایی گیاهان شد. بیشترین مقدار کلسیم و منیزیم اندام های هوایی, وزن تر ثبت شده و طول و قطر ساقه گل دهنده در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی S2 به دست آمد. با افزایش مقدار آمونیوم, تعداد پیازچه های تولیدی افزایش یافته, اما اندازه آنها کاهش پیدا کرد. مدت زمان لازم از کاشت تا گل دهی پیازها با افزایش مقدار آمونیوم کاهش یافت. بیشترین طول عمر پس از برداشت گل ها در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی S2 مشاهده شد. به طور کلی, بر اساس نتایج این تحقیق مشخص شد که با افزایش مقدار جزیی آمونیوم در محلول غذایی, شاخص های کیفی گل لاله مانند طول و قطر ساقه گل دهنده افزایش یافته ولی طول عمر پس از برداشت و تعداد پیازچه تولیدی رو به کاهش می گذارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی، حجت اله، بابالار، مصباح، لسانی، حسین، و نادری، روح انگیز. (1394). اثر شکل نیتروژن (آمونیوم و نیترات) بر شاخص های کمی و کیفی گل لاله (Tulip gesneriana) رقم Apricot parrot. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، 6(23)، 79-86. SID. https://sid.ir/paper/509762/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی حجت اله، بابالار مصباح، لسانی حسین، نادری روح انگیز. اثر شکل نیتروژن (آمونیوم و نیترات) بر شاخص های کمی و کیفی گل لاله (Tulip gesneriana) رقم Apricot parrot. روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)[Internet]. 1394؛6(23):79-86. Available from: https://sid.ir/paper/509762/fa

    IEEE: کپی

    حجت اله عباسی، مصباح بابالار، حسین لسانی، و روح انگیز نادری، “اثر شکل نیتروژن (آمونیوم و نیترات) بر شاخص های کمی و کیفی گل لاله (Tulip gesneriana) رقم Apricot parrot،” روابط خاک و گیاه (علوم و فنون کشت های گلخانه ای)، vol. 6، no. 23، pp. 79–86، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/509762/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button