مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

341
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

143
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر شوری بر صفات زراعی و بیوشیمیایی ارقام مختلف برنج تحت شرایط مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 120

چکیده

 به منظور ارزیابی اثر شوری بر صفات زراعی و بیوشیمیایی ارقام برنج آزمایشی دوساله به صورت کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در منطقه غرب گیلان, آستارا طی سال های 90-1389 و 91-1390 اجرا شد. در این آزمایش ارقام برنج (درفک, تابش, آمل 3, غریب سیاه, حسن سرایی آتشگاه, طارم پا کوتاه, دم سپید, طارم امیری, هاشمی وIR 29 ) به عنوان کرت فرعی و شوری (کشت در خاک شور و کشت در خاک نرمال) به عنوان کرت اصلی در نظر گرفته شد. نتایج آزمایش نشان داد که شوری قند محلول برگ, کلروفیل a و کلروفیل کل را در همه ارقام کاهش داد و بیش ترین مقدار کلروفیل کل در شرایط تنش شوری از رقم طارم پاکوتاه به دست آمد. شوری فعالیت آنزیم پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز را در همه ارقام در هر دوسال آزمایش نسبت به شرایط نرمال افزایش داد و رقم غریب سیاه بیش ترین و رقم هاشمی کم ترین, فعالیت آنزیمی را نشان دادند. بین ارقام برنج از نظر تعداد پنجه, تعداد دانه در پانیکول, وزن هزار دانه و عملکرد بیولوژیک هم در شرایط تنش شوری و هم در شرایط نرمال, تفاوت معنی دار وجود داشت. هم چنین شوری عملکرد دانه را در همه ارقام از 32.3 تا 72.2 درصد کاهش داد که بیش ترین کاهش در رقم تابش و کم ترین آن در رقم هاشمی مشاهده شد. بیش ترین عملکرد دانه در شرایط نرمال از رقم غریب سیاه و در شرایط تنش شوری از رقم هاشمی به دست آمد. با توجه به نتایج به دست آمده برای زراعت برنج در شرایطی که امکان بروز تنش شوری وجود دارد رقم هاشمی تحمل بیش تری نسبت به سایر ارقام داشته و قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدزاده، فرزین، تقی زاده، رضا، و قربان اف، الشاد. (1396). بررسی اثر شوری بر صفات زراعی و بیوشیمیایی ارقام مختلف برنج تحت شرایط مزرعه. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 9(36 )، 101-120. SID. https://sid.ir/paper/511510/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدزاده فرزین، تقی زاده رضا، قربان اف الشاد. بررسی اثر شوری بر صفات زراعی و بیوشیمیایی ارقام مختلف برنج تحت شرایط مزرعه. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1396؛9(36 ):101-120. Available from: https://sid.ir/paper/511510/fa

    IEEE: کپی

    فرزین سعیدزاده، رضا تقی زاده، و الشاد قربان اف، “بررسی اثر شوری بر صفات زراعی و بیوشیمیایی ارقام مختلف برنج تحت شرایط مزرعه،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 9، no. 36 ، pp. 101–120، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/511510/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button