مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

185
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیبات شیمیایی عضله دو ماهی قباد (Scomberomorus guttatus) و کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel)

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 78

چکیده

 این تحقیق در سال 1390 به منظور تعیین و مقایسه میزان پروتئین خام, چربی خام, عصاره عاری از ازت, فیبر, خاکستر و رطوبت در دو گونه قباد (Scomberomorus guttatus) و کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel) انجام شد. 18 قطعه نمونه های ماهی از اسکله صیادی بندر آبادان تهیه شدند. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS17 انجام شد که وجود یا عدم وجود اختلاف معنی دار در سطح 95 درصد (P=0.05) تعیین گردید. میانگین میزان پروتئین خام, چربی خام, خاکستر و رطوبت در ماهی کفشک زبان گاوی به ترتیب 0.2±17.5, 0.32±3.53, 0.1±1.11 و 0.45±77.1 درصد بود. همچنین این ترکیبات در ماهی قباد به ترتیب 0.15±18.06, 0.2±5.4, 0.02±0.86 و 0.2±75.4 درصد به دست آمد. میزان چربی خام بین دو گونه کفشک زبان گاوی و قباد اختلاف معنی داری داشت (P<0.05), اما بین میزان پروتئین خام, خاکستر و رطوبت در دو گونه مورد مطالعه ماهی اختلاف معنی داری مشاهده نشد (P>0.05). میزان پروتئین خام و چربی خام در ماهی قباد بالاتر از ماهی کفشک زبان گاوی بود. میزان رطوبت و خاکستر در ماهی کفشک زبان گاوی بالاتر از ماهی قباد بود. بطور کلی در تون ماهیان سطح زی (مانند ماهی قباد) به دلیل اینکه دارای عضلات تیره هستند و مهاجرت طولانی مدت دارند چربی خام بالاتری مشاهده می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بنفشی، غالب، عسکری ساری، ابوالفضل، چله مال دزفول نژاد، مژده، و ولایت زاده، محمد. (1394). مقایسه ترکیبات شیمیایی عضله دو ماهی قباد (Scomberomorus guttatus) و کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 7(4 )، 71-78. SID. https://sid.ir/paper/512234/fa

    Vancouver: کپی

    بنفشی غالب، عسکری ساری ابوالفضل، چله مال دزفول نژاد مژده، ولایت زاده محمد. مقایسه ترکیبات شیمیایی عضله دو ماهی قباد (Scomberomorus guttatus) و کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1394؛7(4 ):71-78. Available from: https://sid.ir/paper/512234/fa

    IEEE: کپی

    غالب بنفشی، ابوالفضل عسکری ساری، مژده چله مال دزفول نژاد، و محمد ولایت زاده، “مقایسه ترکیبات شیمیایی عضله دو ماهی قباد (Scomberomorus guttatus) و کفشک زبان گاوی (Cynoglossus arel)،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 7، no. 4 ، pp. 71–78، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/512234/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button