Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

809
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

223
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم ناتوزایم پلاس بر قابلیت هضم، تخمیرپذیری و تجزیه پذیری یونجه خشک

صفحات

 صفحه شروع 207 | صفحه پایان 218

چکیده

 این پژوهش به منظور تعیین تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم ناتوزایم پلاس شامل مقادیر صفر, 0.5 و 0.75 گرم آنزیم در هر کیلوگرم علوفه خشک یونجه به عنوان سه گروه آزمایشی بر تخمیر پذیری, قابلیت هضم و تجزیه پذیری علوفه یونجه در قالب طرح آزمایشی کاملا تصادفی انجام شد. تخمیرپذیری نمونه ها با اندازه گیری آزمایشگاهی گاز با روش استاندارد انجام شد. برای اندازه گیری تجزیه پذیری ماده خشک, فیبر نامحلول در شوینده خنثی (NDF) و فیبر نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) یونجه در شکمبه از طریق روش کیسه های نایلونی (in situ) از 3 راس گاو نر اخته فیستولا شده نژاد تالشی استفاده شد. قابلیت هضم ماده آلی, ماده خشک, NDF و ADF در تیمارهای مختلف با روش جمع آوری کل مدفوع بر روی 4 راس گوسفند نر بالغ نژاد شال اندازه گیری شد. نتایج آزمایشات تخمیرپذیری نشان دادکه استفاده از آنزیم اثری بر میانگین تولید گاز در تیمارهای آزمایشی نداشت. میزان تجریه پذیری ماده خشک, NDF و ADF در بین تیمارهای آزمایشی در تمام زمان های انکوباسیون دارای اختلاف معنی داری بود به طوریکه با افزایش مقدار مصرف آنزیم, تجزیه پذیری ماده خشک و NDF و ADF نیز افزایش یافت (p<0.05). نتایج آزمایشات قابلیت هضم نشان داد که استفاده از آنزیم در سطح 0.75 گرم آنزیم در هر کیلوگرم علوفه خشک یونجه سبب افزایش معنی دار قابلیت هضم ماده آلی, ماده خشک, NDF و ADF شد (p<0.05). در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از مولتی آنزیم مورد آزمایش در سطح 0.75 گرم آنزیم به ازای هر کیلوگرم یونجه مصرفی سبب بهبود قابلیت تجزیه پذیری و قابلیت هضم علف خشک یونجه شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، مرتضی، زاهدی فر، مجتبی، مصطفی تهرانی، علی، و غلامی، حسین. (1396). تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم ناتوزایم پلاس بر قابلیت هضم, تخمیرپذیری و تجزیه پذیری یونجه خشک. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 30(1 (پیاپی 114) )، 207-218. SID. https://sid.ir/paper/512306/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی مرتضی، زاهدی فر مجتبی، مصطفی تهرانی علی، غلامی حسین. تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم ناتوزایم پلاس بر قابلیت هضم, تخمیرپذیری و تجزیه پذیری یونجه خشک. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1396؛30(1 (پیاپی 114) ):207-218. Available from: https://sid.ir/paper/512306/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی رضایی، مجتبی زاهدی فر، علی مصطفی تهرانی، و حسین غلامی، “تاثیر سطوح مختلف مولتی آنزیم ناتوزایم پلاس بر قابلیت هضم, تخمیرپذیری و تجزیه پذیری یونجه خشک،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 30، no. 1 (پیاپی 114) ، pp. 207–218، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/512306/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا