Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

734
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,296
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری بر محتوای یونی، رنگیزه های گیاهی و قندهای محلول و نشاسته گیاه هالوفیت آلوروپوس (Aeluropus littoralis)

صفحات

 صفحه شروع 251 | صفحه پایان 261

چکیده

 این آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در شرایط گلخانه ای در پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان, دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1389, با 5 سطح شوری (صفر, 20, 40, 60 و 80 دسی زیمنس بر متر) و در سه تکرار اجرا و صفاتی مانند میزان رنگیزه های گیاهی, غلظت قندهای محلول و نشاسته و همچنین میزان عناصر سدیم و پتاسیم در سه بخش برگ, ساقه و ریشه به صورت مجزا محاسبه شدند. نتایج نشان دادند که با افزایش میزان شوری, کلروفیل a, b, کل و کاروتنوئیدها به طور معنی داری کاهش پیدا کردند. میزان نشاسته تا سطح 20 دسی زیمنس بر متر روندی افزایشی و پس از آن کاهش معنی داری یافت در حالیکه غلظت قندهای محلول تا سطح 20 دسی زیمنس بر متر کاهش و پس از آن افزایش یافت. شوری بر محتوای یون های سدیم و پتاسیم در اندام های گیاه تاثیر معنی داری داشت, به طوریکه با افزایش شوری, محتوای یون سدیم در تمامی اندام ها افزایش, ولی از میزان پتاسیم آنها کاسته شد که این کاهش در ساقه و ریشه معنی دار ولی در برگ معنی دار نبود. نتایج همچنین تجمع بیشتر عنصر سدیم را در شوری های بالا, در ریشه نشان دادند که شاید علت, برگشت این عنصر از طریق بافت آبکشی از اندام هوایی به ریشه تحت تنش شوری و یا به دلیل محدود کردن انتقال سدیم به ساقه و نگهداری آن در ریشه به عنوان یکی از سازوکارهای مقاومت به شوری باشد. این نتایج نشان می دهد که گیاه آلوروپوس یک هالوفیت تجمع کننده نمک می باشد که قادر است تا شوری حدود 20 دسی زیمنس بر متر را تحمل نموده و سپس با افزایش تنش شوری, با تجزیه نشاسته و تولید قندهای محلول, به تعدیل اسمزی کمک کرده و با شوری مقابله کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهرین فر، فاطمه، نعمت زاده، قربانعلی، پیردشتی، همت اله، و مبصر، حمیدرضا. (1393). تاثیر شوری بر محتوای یونی, رنگیزه های گیاهی و قندهای محلول و نشاسته گیاه هالوفیت آلوروپوس (Aeluropus littoralis). یافته های نوین کشاورزی، 8(3 (31))، 251-261. SID. https://sid.ir/paper/512402/fa

    Vancouver: کپی

    مهرین فر فاطمه، نعمت زاده قربانعلی، پیردشتی همت اله، مبصر حمیدرضا. تاثیر شوری بر محتوای یونی, رنگیزه های گیاهی و قندهای محلول و نشاسته گیاه هالوفیت آلوروپوس (Aeluropus littoralis). یافته های نوین کشاورزی[Internet]. 1393؛8(3 (31)):251-261. Available from: https://sid.ir/paper/512402/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه مهرین فر، قربانعلی نعمت زاده، همت اله پیردشتی، و حمیدرضا مبصر، “تاثیر شوری بر محتوای یونی, رنگیزه های گیاهی و قندهای محلول و نشاسته گیاه هالوفیت آلوروپوس (Aeluropus littoralis)،” یافته های نوین کشاورزی، vol. 8، no. 3 (31)، pp. 251–261، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/512402/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا