مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

480
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

173
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر درجه بندی بذر، سایش پوسته بذر و پوک گیری بر برخی از صفات مهم کیفی بذر مونوژرم چغندر قند رقم گدوک

صفحات

 صفحه شروع 207 | صفحه پایان 218

چکیده

 در این تحقیق تاثیر اندازه بذر, سایش پوسته بذر (پولیش) و حذف بذر پوک در کیفیت جوانه زنی بذر مونوژرم چغندر قند در سه آزمایش مطالعه شد. آزمایش ها در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در 4 تکرار با استفاده بذر رقم مونوژرم گدوک انجام شد. در آزمایش اول 6 سطح اندازه بذر (3/25-3/5, 3/5-4, 4-4/5, 4/5-5, 5-5/5 و بالای 5. 5 میلی متر), در آزمایش دوم 5 سطح پولیش بذر (10, 20, 30 و 35 درصد وزنی), و در آزمایش سوم 5 سطح پوک گیری (10, 20, 30, 40 و 50 درصد وزنی) مورد مقایسه قرار گرفتند. درصد وزنی طبقات, وزن هزار بذر, قوه نامیه مکانیکی, جوانه زنی استاندارد, درصد وزنی مواد بازدارنده, وزن تر هزار جوانه, وزن هزار جنین, وزن هزار پوسته, وزن هزار کلاهک, طول ریشه چه و طول ساقه چه تعیین شد. نتایج نشان داد که با افزایش اندازه قطر بذر, وزن هزار بذر و قوه نامیه افزایش یافت. وزن هزار بذر بین 7/18 تا 27 گرم متغییر بود. افزایش وزن هزار بذر تا 14 گرم موجب افزایش وزن جنین و جوانه زنی استاندار شد و بیش از آن تاّثیری بر آن ها نداشت. حذف بذر های ریز موجب افزایش کیفیت جوانه زنی شد. پولیش و حذف 15-20 درصد وزنی پوسته بذر موجب افزایش قوه نامیه مکانیکی و جوانه زنی استاندار به خصوص در بذر ریز شد. افزایش شدت پولیش موجب کاهش جوانه زنی استاندار و افزایش درصد جوانه های غیر عادی و خروج جنین از کاسه بذر شد. نتایج نشان داد که با افزایش اندازه بذر از تاّثیر پوک گیری کاسته شد. به طوری که پوک گیری از بذر های ریز و درشت, جوانه زنی استاندار را به ترتیب 15 و 2 درصد افزایش داد. همچنین حذف بیش از 20 درصد وزن اولیه توده با پوک گیری تاّثیری بر قوه نامیه مکانیکی و یا جوانه زنی استاندار نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چگینی، محمدعلی، و اتحاد، مهدی. (1392). بررسی تاثیر درجه بندی بذر, سایش پوسته بذر و پوک گیری بر برخی از صفات مهم کیفی بذر مونوژرم چغندر قند رقم گدوک. علوم و فناوری بذر ایران، 2(2 )، 207-218. SID. https://sid.ir/paper/513017/fa

    Vancouver: کپی

    چگینی محمدعلی، اتحاد مهدی. بررسی تاثیر درجه بندی بذر, سایش پوسته بذر و پوک گیری بر برخی از صفات مهم کیفی بذر مونوژرم چغندر قند رقم گدوک. علوم و فناوری بذر ایران[Internet]. 1392؛2(2 ):207-218. Available from: https://sid.ir/paper/513017/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی چگینی، و مهدی اتحاد، “بررسی تاثیر درجه بندی بذر, سایش پوسته بذر و پوک گیری بر برخی از صفات مهم کیفی بذر مونوژرم چغندر قند رقم گدوک،” علوم و فناوری بذر ایران، vol. 2، no. 2 ، pp. 207–218، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/513017/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button