مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

449
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

501
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییر ارجحیت بویایی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus Borodin, 1897) از طریق ایجاد حافظه بویایی

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 158

چکیده

 ایجاد حافظه بویایی یکی از روش های امید بخش برای بهبود تغذیه نوزدان در دامپروری است. به منظور بررسی امکان ایجاد حافظه بویایی و بکارگیری این روش در بهبود تغذیه لارو اولیه تاس ماهی ایرانی, تخم لقاح یافته و لاروهای اولیه حاصله تاس ماهی ایرانی, در قالب سه تیمار از ابتدای جنینی تا روز 29 پس از تفریخ در معرض فنیل اتیل الکل با غلظت 0001/0 مول در لیتر و عصاره غذای کنسانتره ماهی با غلظت 01/0 گرم در لیتر قرار گرفتند. به تیمار شاهد, ماده محرکی افزوده نگردید. در روز یازدهم و در روز بیست و پنجم پس از تفریخ, رفتار لاروها در مواجهه با بوی ماده محرک و عصاره آرتمیا در آبراهه دو بازویی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصله از این آزمون نشان داد که لاروهای نگهداری شده در معرض محرک های بویایی در روز یازدهم پس از تفریخ برای بوی ماده محرکی که در آن پرورش یافته اند, ارجحیتی قائل نیستند اما در روز بیست و پنجم پس از تفریخ, بوی موادی که در معرض آن رشد یافته اند را نسبت به بوی عصاره آرتمیا به عنوان ماده جاذب به طور معنی داری ترجیح می دهند (05/0>P). در حالی که در روز 25 پس از تفریخ 80 درصد لاروهای تیمار شاهد در اولین انتخاب وارد بازوی حاوی عصاره آرتمیا می شوند, لاروهای پرورش یافته در معرض محرک بویایی, بازوی حاوی ماده محرک را برای اولین ورود انتخاب می نمایند. میانگین مدت زمان حضور این لاروها (ارزش واکنش) در بازوی حاوی ماده محرک بویایی نیز به طور معنی داری بیش از میانگین مدت حضور آنها در بازوی حاوی عصاره آرتمیا است (05/0>P). این نتایج نشان داد که قرار گرفتن مستمر جنین و لارو ماهی قره برون در معرض فنیل اتیل الکل با غلظت 0001/0 مول در لیتر و عصاره غذا با غلظت 01/0 گرم در لیتر موجب تغییر ارجحیت بویایی در لارو های 25 روزه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکوری، مهدی، اورجی، حسین، کرامت، عبدالصمد، و عبدالحی، حسین علی. (1397). تغییر ارجحیت بویایی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus Borodin, 1897) از طریق ایجاد حافظه بویایی. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 27(4 )، 149-158. SID. https://sid.ir/paper/5134/fa

    Vancouver: کپی

    شکوری مهدی، اورجی حسین، کرامت عبدالصمد، عبدالحی حسین علی. تغییر ارجحیت بویایی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus Borodin, 1897) از طریق ایجاد حافظه بویایی. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1397؛27(4 ):149-158. Available from: https://sid.ir/paper/5134/fa

    IEEE: کپی

    مهدی شکوری، حسین اورجی، عبدالصمد کرامت، و حسین علی عبدالحی، “تغییر ارجحیت بویایی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus Borodin, 1897) از طریق ایجاد حافظه بویایی،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 27، no. 4 ، pp. 149–158، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5134/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button