مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

910
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

438
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

طراحی و بررسی ویژگی های فیزیکی حامل های لیپیدی نانوساختار حاوی اولئوروپئین

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 26

چکیده

 اولئوروپئین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و فراوان ترین ترکیب فنلی برگ زیتون است. استخراج و اندازه گیری مقدار اولئوروپئین از برگ زیتون به عنوان یک منبع غنی, بسیار ارزشمند است. از طرفی انکپسولاسیون این ترکیب ایده ای موثر جهت حفظ ویژگی های منحصر به فرد آن طی نگهداری می باشد. در این تحقیق, حامل های لیپیدی نانوساختار (NLC) با مواد دیواره ای (گلیسرول مونواستئارات روغن سویا, اسید لینولئیک), امولسیفایر (لیستین) و هسته ای (اولئوروپئین) تهیه و ویژگی های فیزیکی نانوساختار حاصل مورد بررسی قرار گرفت. جهت بهینه سازی استخراج اولئوروپئین با حلال های اتانول: آب (70: 30) از دستگاه HPLC, تعیین اندازه ذرات, شاخص پراکندگی ذرات, و پتانسیل زتای نانوحامل ها توسط دستگاه زتاسایزر, جهت تشخیص ساختار کریستالی و آمورف, همچنین میزان کریستالینیتی نانوحامل ها از دستگاه XR-D, و در نهایت جهت بررسی ساختار سطحی نانوساختارها از دستگاه FE-SEM استفاده گردید. نتایج حاصل از کروماتوگرام ها نشان داد که روش بهینه جهت استخراج اولئوروپئین با حلال های اتانول و آب (70: 30), در حمام بخار آب با دمای 40 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه می باشد که حاوی 221. 370 میلی گرم بر گرم اولئوروپئین و درصد خلوص اولئوروپئین 22. 137 می باشد. همچنین نتایج حاصل از آزمون پراکندگی دینامیکی نور نشان داد که فرمول بهینه دارای میانگین اندازه ذرات 121. 9 نانومتر, شاخص پراکندگی 0. 153, و پتانسیل زتای 43. 3-میلی ولت می باشد. نتایج حاصل از بررسی ساختار و فازهای تشکیل دهنده نانوحامل بهینه نشان داد که نانوحامل لیپیدی دارای ساختار کلی صفحه ای یا پولک مانند با ریزساختارهای زنجیره ای متشکل از واحدهای کروی می باشد این نانوساختار حاوی ساختمانی کریستالی بوده و میزان کریستالینیتی آن حدود 52 درصد می باشد

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی فرد، منصوره، صادقی ماهونک، علیرضا، قربانی، محمد، حیدری، روح اله، عزیزی، خسرو، سپه وند، اصغر، و هاشمی، سیدپیمان. (1398). طراحی و بررسی ویژگی های فیزیکی حامل های لیپیدی نانوساختار حاوی اولئوروپئین. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 11(3)، 11-26. SID. https://sid.ir/paper/513487/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی فرد منصوره، صادقی ماهونک علیرضا، قربانی محمد، حیدری روح اله، عزیزی خسرو، سپه وند اصغر، هاشمی سیدپیمان. طراحی و بررسی ویژگی های فیزیکی حامل های لیپیدی نانوساختار حاوی اولئوروپئین. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1398؛11(3):11-26. Available from: https://sid.ir/paper/513487/fa

    IEEE: کپی

    منصوره سلیمانی فرد، علیرضا صادقی ماهونک، محمد قربانی، روح اله حیدری، خسرو عزیزی، اصغر سپه وند، و سیدپیمان هاشمی، “طراحی و بررسی ویژگی های فیزیکی حامل های لیپیدی نانوساختار حاوی اولئوروپئین،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 11، no. 3، pp. 11–26، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/513487/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button