Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

681
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

850
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر عصاره قاصدک بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی ماست کم کالری پروبیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 135

چکیده

 در این تحقیق اثر افزودن عصاره حاصل از گیاه قاصدک به ترتیب در سه سطح 02/0, 03/0 و 04/0 درصد در سه تکرار بر فعالیت آنتی اکسیدانی, ترکیبات فنولی و زنده مانی باکتری های بیفیدو باکتریوم بیفیدوم و لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس در ماست کم کالری مورد بررسی قرار گرفت و تغییرات آن در طی 21 روز نگهداری با نمونه شاهد مقایسه گردید. نتایج مربوط به ترکیبات فنولی نشان داد, با افزایش مقدار عصاره قاصدک در فرمولاسیون ماست پروبیوتیک تولیدی مقدار ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش پیدا کرد. لگاریتم تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در هر گرم تیمار حاوی 04/0 درصد عصاره قاصدک در طول مدت نگهداری به طور معنی داری از 26/7 به 89/6 کاهش یافت. همچنین لگاریتم تعداد این میکروارگانیسم در هر گرم تیمار 03/0 درصد, هرچند با شیب کمتری نسبت به تیمار 04/0 درصد, اما بازهم به طور معنی دار از 9/7 به 73/6 کاهش یافت (05/0p<). لگاریتم تعداد بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در هر گرم تیمار 02/0 درصد ماست پروبیوتیک حاوی عصاره قاصدک در طول دوره نگهداری به تدریج و با شیبی ملایم اما از نظر آماری معنی دار از 21/8 به 92/7 رو به کاهش گذاشت (05/0p<)؛ اما با این حال هنوز هم قابلیت زنده مانی میکروارگانیسم ها در کل زمان نگهداری در حد استاندارد cfu/g 106 حفظ شده بود. نتایج نشان داد می توان از عصاره قاصدک به عنوان یک عصاره عمل گرا در ماست پروبیوتیک استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کارگذار، الهه، مرتضوی، سیدعلی، و شریفی، اکرم. (1398). بررسی تأثیر عصاره قاصدک بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی ماست کم کالری پروبیوتیک. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 11(3)، 127-135. SID. https://sid.ir/paper/513489/fa

    Vancouver: کپی

    کارگذار الهه، مرتضوی سیدعلی، شریفی اکرم. بررسی تأثیر عصاره قاصدک بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی ماست کم کالری پروبیوتیک. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1398؛11(3):127-135. Available from: https://sid.ir/paper/513489/fa

    IEEE: کپی

    الهه کارگذار، سیدعلی مرتضوی، و اکرم شریفی، “بررسی تأثیر عصاره قاصدک بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی ماست کم کالری پروبیوتیک،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 11، no. 3، pp. 127–135، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/513489/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا