مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,033
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

277
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره زغال اخته در رقیق کننده منی بر کیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد - یخ-گشایی

صفحات

 صفحه شروع 831 | صفحه پایان 840

چکیده

 تاثیر سطوح مختلف عصاره اتانولی گیاه زغال اخته در بهبود کیفیت منی قوچ طی فرآیند انجماد - یخ گشایی بررسی شد. در این مطالعه از 5قوچ, 2 بار در هفته به کمک واژن مصنوعی اسپرم گیری شد. به منظور از بین بردن اثرات فردی, نمونه های منی گرفته شده با هم مخلوط شدند. سطوح مختلف عصاره زغال اخته (صفر, 100, 150, 200 میکرولیتر در میلی لیتر) به رقیق کننده بر پایه تریس افزوده شد. نمونه های منی پس از سردسازی و انجماد تا زمان ارزیابی در داخل ازت مایع نگهداری شدند. بعد از یخ گشایی, پارامترهای تحرک توسط سیستم آنالیز اتوماتیک اسپرم (CASA), زنده مانی با استفاده از رنگ آمیزی ائوزین - نیگروزین, یکپارچگی غشاء با استفاده از محلول هیپواسموتیک, سنجش اسپرم های غیرنرمال توسط محلول هانکوک و پراکسیداسیون لیپیدها با اندازه گیری غلظت مالون دی آلدهید ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که افزودن 150 میکرولیتر از عصاره زغال اخته سبب بهبود معنی دار پارامترهای اسپرم نسبت به گروه شاهد بعد از فرایند انجماد – یخ گشایی شد (P<0.05). باتوجه به نتایج تحقیق حاضر, می توان از عصاره زغال اخته به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی, با کارایی بالا, ارزان و در دسترس در رقیق کننده های اسپرم قوچ استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دقیق کیا، حسین، زارع قلعه جیق، فاطمه، نجفی، ابوذر، و واثقی، حسین. (1395). تاثیر عصاره زغال اخته در رقیق کننده منی بر کیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد - یخ-گشایی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 18(4 )، 831-840. SID. https://sid.ir/paper/513822/fa

    Vancouver: کپی

    دقیق کیا حسین، زارع قلعه جیق فاطمه، نجفی ابوذر، واثقی حسین. تاثیر عصاره زغال اخته در رقیق کننده منی بر کیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد - یخ-گشایی. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1395؛18(4 ):831-840. Available from: https://sid.ir/paper/513822/fa

    IEEE: کپی

    حسین دقیق کیا، فاطمه زارع قلعه جیق، ابوذر نجفی، و حسین واثقی، “تاثیر عصاره زغال اخته در رقیق کننده منی بر کیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد - یخ-گشایی،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 18، no. 4 ، pp. 831–840، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/513822/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button