مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

242
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آهن، ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره کنگر(Cirsium Congestum)

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 86

چکیده

 در این پژوهش از گیاه کنگر(Cirsium Congestum) بصورت خشک و منجمد با سه حلال آب, متانول و اتانول و با روش پرکولاسیون عصاره گیری شد. سپس محتوای فنلی کل و قدرت مهار رادیکال های آزاد عصاره ها در غلظت های 500, 250, 150, 50 و 1000 میلی گرم بر لیتر و مقدار آهن مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش غلظت عصاره کنگر, میزان ترکیبات فنلی و فعالیت مهارکنندگی افزایش معنی داری (05/0>P) نشان داد. بیشترین محتوای فنلی کل در نمونه منجمد عصاره متانولی کنگر با غلظتmg/l 250 و بیشترین فعالیت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد در نمونه منجمد عصاره آبی کنگر با غلظت mg/l 1000 بدست آمد. محتوای فنلی کل و قدرت مهارکنندگی عصاره های مذکور با افزایش قطبیت حلال افزایش یافت. حلال آب ترکیبات فنلی کمتری را نسبت به حلال متانول استخراج کرد. بیشترین محتوای فنلی کل (56/74 میلی گرم اسید گالیک در100میلی لیتر) در نمونه منجمد عصاره متانولی کنگر با غلظت mg/l 250 و بیشترین فعالیت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد ( 14/76 درصد) در نمونه منجمدعصاره آبی کنگر با غلظت mg/l 1000 بدست آمد. گیاه کنگر می تواند منبع خوبی برای تامین آهن باشد. عصاره کنگر حاوی mg/l 2/26 آهن بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علوی خوشحال، فاطمه، و شریفی، اکرم. (1397). بررسی میزان آهن, ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره کنگر(Cirsium Congestum). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 10(4)، 79-86. SID. https://sid.ir/paper/514596/fa

    Vancouver: کپی

    علوی خوشحال فاطمه، شریفی اکرم. بررسی میزان آهن, ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره کنگر(Cirsium Congestum). نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1397؛10(4):79-86. Available from: https://sid.ir/paper/514596/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه علوی خوشحال، و اکرم شریفی، “بررسی میزان آهن, ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره کنگر(Cirsium Congestum)،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 10، no. 4، pp. 79–86، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/514596/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button