مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

317
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

206
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش رشد، نمو و عملکرد بادام زمینی به تغییرات دما و غلظت دی اکسیدکربن

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 17

چکیده

 به منظور بررسی اثر تغییرات دما و غلظت های مختلف دی اکسید کربن بر رشد, نمو و عملکرد بادام زمینی (رقم نورث کارولینای 2) از مدل SSM-Peanut استفاده شد. مدل SSM-Peanut ترکیبی از سناریوهای مختلف تغییر اقلیم شامل کاهش 1, 2, 3, 4, افزایش 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 درجه سانتی گراد دما و عدم تغییر دما و همچنین غلظت های دی اکسیدکربن به میزان 350, 400, 450, 500, 550, 600, 650 و 700 پی پی ام در نظر گرفته شد. این مطالعه با استفاده از داده های آزمایش های مزرعه ای اجرا شده در شهرستان آستانه اشرفیه صورت گرفت. شبیه سازی برمبنای داده های هواشناسی واقعی سال های 2007 تا 2015 ایستگاه سینوپتیک کیاشهر (شهرستان آستانه اشرفیه) اجرا شد. نتایج نشان داد که کاهش دما نسبت به شرایط کنونی منجر به افزایش روز تا مراحل فنولوژیکی بادام زمینی گردید, به طوری که با کاهش 4 درجه ای دما, روز تا رسیدگی از 135 روز به 166 روز افزایش پیدا کرد. با افزایش 1 تا 5 درجه دما نسبت به شرایط کنونی, روز تا رسیدگی از 135 روز به 116 روز کاهش پیدا کرد. کاهش دما نسبت به شرایط کنونی باعث کاهش عملکرد بادام زمینی گردید, به طوری که در شرایط کنونی صرفاً با کاهش 4 درجه سانتیگراد 40 درصد از عملکرد دانه و غلاف کاهش پیدا کرد. اما با افزایش غلظت CO2 از شدت کاهش عملکرد کاسته شد, به طوری که کاهش 4 درجه سانتیگراد دما در غلظت 550 پی پی ام CO2 هوا منجر به کاهش 37 درصد از عملکرد بادام زمینی کاهش شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نورحسینی، سیدعلی، سلطانی، افشین، و عجم نوروزی، حسین. (1399). واکنش رشد, نمو و عملکرد بادام زمینی به تغییرات دما و غلظت دی اکسیدکربن. اکوفیزیولوژی گیاهی، 12(40 )، 1-17. SID. https://sid.ir/paper/515540/fa

    Vancouver: کپی

    نورحسینی سیدعلی، سلطانی افشین، عجم نوروزی حسین. واکنش رشد, نمو و عملکرد بادام زمینی به تغییرات دما و غلظت دی اکسیدکربن. اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1399؛12(40 ):1-17. Available from: https://sid.ir/paper/515540/fa

    IEEE: کپی

    سیدعلی نورحسینی، افشین سلطانی، و حسین عجم نوروزی، “واکنش رشد, نمو و عملکرد بادام زمینی به تغییرات دما و غلظت دی اکسیدکربن،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 12، no. 40 ، pp. 1–17، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/515540/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button