Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

307
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

209
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر دمای انبار برگسترش قارچ های بذرزاد و بنیه بذرجو (Hordeum vulgare L. ) بعد از سه ماه انبارداری

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 یکی از عوامل عمده تولید پایین بذر, جوانه زنی ضعیف و از بین رفتن زود هنگام گیاهچه ها براثرآلودگی به قارچ های بذرزاد می باشد, چندین قارچ بذرزاد شامل گونه هایAlternaria, Aspergillus, Penicillium و Fusarium به عنوان پاتوژن گیاهچه غلات گزارش شده اند. در همین راستا تحقیقی در مؤسسه تحقیقات ثبت وگواهی بذر و نهال, بصورت فاکتوریل دو عاملی ( رقم و دمای نگهداری بذر) با طرح پایه کاملاً تصادفی اجرا گردید. باتوجه به نتایج به دست آمده, اثرات متقابل دمای نگهداری بذرها در انبار x رقم, بعد از سه ماه انبارداری بر وضعیت گسترش قارچ های بذرزاد درشرایط انبار معنی دار بود, بطوریکه روند تغییرات گسترش قارچ ها متفاوت بود. بذرهایی که دردمای متناوب30-20 درجه سانتی گراد (16 ساعت20 درجه سانتی گراد و 8 ساعت30 درجه سانتی گراد) نگه داری شده بودند, درصدآلودگی به قارچ های انباریPenicillium spp. وAspergilau flavusدرآنها کاهش یافت. به علاوه نگهداری بذرها دردمای متناوب 30-20 درجه سانتی گراد موجب کاهش درصد آلودگی به قارچFusarium spp. درارقام یوسف, نصرت و پروداکتیو گردید, در حالی که درصد آلودگی به قارچ Alternaria alternata دربذرهای انبارشده دردمای متناوب 30-20 در مقایسه با دمای نگهداری20 درجه سانتی گراد, افزایش یافت که این افزایش بیشتر در دو رقم صحرا و پروداکتیو قابل توجه بود. بذرهای نگهداری شده در دمای متناوب 30-20 درجه سانتی گراد ازشاخص بنیه بیشتری برخوردار بودند, درصد تولید گیاهچه های عادی درآنها افزایش یافت, که این روند تغییرات نیز بین ارقام موردآزمایش متفاوت بود, بطوریکه ارقام صحرا, پروداکتیو در مقایسه با سایر ارقام از نظر تولید درصد گیاهچه عادی برتری نشان دادند. با کاهش درصد آلودگی بذرها به قارچ های بذرزاد بویژه Aspergilau flavus, Penicillium spp. و Fusariumspp. درصد جوانه زنی نهایی, تولید گیاهچه های عادی و بنیه بذرافزایش یافت. بطورکلی نگهداری بذرها دردمای متناوب30-20 درجه سانتی گراد جهت جلوگیری ازگسترش قارچ های بذرزاد انباری Aspergilau flavus و Penicillium spp. و قارچ بذرزاد مزرعه ای بویژه Fusarium spp. و کاهش بنیه بذر, برای ارقام مورد مطالعه قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یاری، لیلا، هاشمی فشارکی، شهلا، و زارعیان، عباس. (1397). تأثیر دمای انبار برگسترش قارچ های بذرزاد و بنیه بذرجو (Hordeum vulgare L. ) بعد از سه ماه انبارداری. علوم و فناوری بذر ایران، 7(1 )، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/516767/fa

    Vancouver: کپی

    یاری لیلا، هاشمی فشارکی شهلا، زارعیان عباس. تأثیر دمای انبار برگسترش قارچ های بذرزاد و بنیه بذرجو (Hordeum vulgare L. ) بعد از سه ماه انبارداری. علوم و فناوری بذر ایران[Internet]. 1397؛7(1 ):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/516767/fa

    IEEE: کپی

    لیلا یاری، شهلا هاشمی فشارکی، و عباس زارعیان، “تأثیر دمای انبار برگسترش قارچ های بذرزاد و بنیه بذرجو (Hordeum vulgare L. ) بعد از سه ماه انبارداری،” علوم و فناوری بذر ایران، vol. 7، no. 1 ، pp. 13–24، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/516767/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا