مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

363
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

491
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات استفاده از پروتئین آبکافتی تهیه شده از اندرونه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در جیره ی غذایی بر برخی فاکتور های خونی و بیوشیمیایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 83

کلیدواژه

قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)Q2

چکیده

 هدف از این تحقیق تهیه پروتئین آبکافتی (هیدرولیزی) از اندرونه (امعاء و احشاء) قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss), تعیین وزن مولکولی پپتیدهای حاصله و استفاده از پروتئین آبکافتی در جیره غذایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان برای بررسی تاثیر آن بر برخی از فاکتور های خونی و بیوشیمیایی ماهی بود. برای این منظور آبکافت اندرونه ماهی قزل آلای رنگین کمان به وسیله آنزیم آلکالاز انجام شد. فعالیت آنتی اکسیدانی (DPPH) پروتئین آبکافتی حاصله از اندرونه قزل آلای رنگین کمان 6/1± 85 درصد به دست آمد. پروتئین آبکافتی با مقادیر مختلف صفر (شاهد), 5/0, 1 و 2 درصد جیره برای مرحله ی دوم آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. 252 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان با وزن متوسط 22/0 ± 74/9 گرم به صورت تصادفی در 4 تیمار (سه تکرار) به مدت 60 روز با جیره های مورد نظر روزی 3 بار تا حد سیری تغذیه شدند. وزن مولکولی پپتیدهای حاصله از آبکافت در دامنه 700 دالتون تا 2 کیلودالتون متغیر بود و در پایان آزمایش فاکتور های خونی (تعداد گلبول قرمز, هموگلوبین, هماتوکریت, تعداد گلبول سفید, MCV, MCH و MCHC), فاکتور های بیوشیمیایی سرم خون (پروتئین کل, آلبومین, گلوکز, کلسترول و تری گلیسرید) و ایمنی (فعالیت لیزوزیم) ارزیابی شدند. افزایش مکمل پروتئین آبکافتی تا سطح 2 درصد باعث و هموگلوبین شد (05/0>P). مقدار گلبول قرمز و گلبول سفید تفاوت معنی داری بین تیمارها نشان نداد (05/0P). بیشترین مقدار آلبومین و کلسترول در تیمار 2 درصد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین میزان تری گلیسرید و کمترین میزان گلوکز در تیمار شاهد به دست آمد (05/0>P). فعالیت لیزوزیم در تیمارهای حاوی پروتئین آبکافتی نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی دار نشان داد, به طوری که با افزایش میزان پروتئین آبکافت شده تا سطح 2 درصد مقدار افزایش یافت و کم ترین فعالیت لیزوزیم نیز در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). با توجه به نتایج به نظر می رسد استفاده از پروتئین آبکافت شده تا میزان 2 درصد در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان می تواند بر برخی فاکتور های خونی و سرمی بیان شده موثر بوده و ایمنی ماهی را بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جواهردوست، شقایق، یگانه، سکینه، و کرامت امیرکلایی، عبدالصمد. (1398). اثرات استفاده از پروتئین آبکافتی تهیه شده از اندرونه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در جیره ی غذایی بر برخی فاکتور های خونی و بیوشیمیایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 28(2 )، 71-83. SID. https://sid.ir/paper/5168/fa

    Vancouver: کپی

    جواهردوست شقایق، یگانه سکینه، کرامت امیرکلایی عبدالصمد. اثرات استفاده از پروتئین آبکافتی تهیه شده از اندرونه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در جیره ی غذایی بر برخی فاکتور های خونی و بیوشیمیایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1398؛28(2 ):71-83. Available from: https://sid.ir/paper/5168/fa

    IEEE: کپی

    شقایق جواهردوست، سکینه یگانه، و عبدالصمد کرامت امیرکلایی، “اثرات استفاده از پروتئین آبکافتی تهیه شده از اندرونه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در جیره ی غذایی بر برخی فاکتور های خونی و بیوشیمیایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 28، no. 2 ، pp. 71–83، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5168/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button