مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

661
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

176
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فنی، اقتصادی و تغذیه ای روش های مختلف تبدیل برنج دانه بلند در استان فارس

صفحات

 صفحه شروع 315 | صفحه پایان 323

چکیده

 در پژوهش حاضر, عملکرد فنی و اقتصادی شش روش مختلف تبدیل برنج دانه بلند (رقم شمیم) در استان فارس و تاثیر آنها بر ارزش غذائی برنج بررسی شد. در هر روش, توان مورد نیاز, شدت جریان و انرژی الکتریکی مصرفی, ظرفیت سیستم, راندمان تبدیل, میزان شکستگی و ترک برنج, درصدهای پروتئین, خاکستر و چربی, مقدار کلسیم و آهن اندازه گیری شد. برای ارزیابی اقتصادی, از روش تحلیل نهایی منفعت به هزینه, استفاده شد. نتایج ارزیابی فنی نشان داد که تیمار استفاده از دستگاه سفیدکن سایشی افقی + سفید کن تیغه ای, مناسب ترین روش تبدیل برنج قهوه ای به برنج سفید در شلتوک رقم شمیم بود. همچنین در این تیمار, انرژی الکتریکی مصرفی کمتر, ظرفیت سیستم و راندمان تبدیل بیشتر می باشد. از نظر ارزش غذایی برنج, نتایج نشان داد که عناصر چربی, پروتئین و آهن در تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند و بیشترین مقدار چربی در تیمار 3 وجود داشت. از نظر پروتئین و آهن بیشترین مقدار به ترتیب در تیمارهای 6 و 5 وجود داشت. نتایج ارزیابی اقتصادی نشان داد که تیمار 6 نسبت به سایر تیمارها اقتصادی تر می باشد و پس از آن به ترتیب تیمارهای 3, 2, 4, 1 و 5 قرار داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاکر، محمد، رحیمی، هدایت اله، شاه امیریان، مریم، و علوی منش، سیدمنصور. (1396). ارزیابی فنی, اقتصادی و تغذیه ای روش های مختلف تبدیل برنج دانه بلند در استان فارس. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 48(2)، 315-323. SID. https://sid.ir/paper/517884/fa

    Vancouver: کپی

    شاکر محمد، رحیمی هدایت اله، شاه امیریان مریم، علوی منش سیدمنصور. ارزیابی فنی, اقتصادی و تغذیه ای روش های مختلف تبدیل برنج دانه بلند در استان فارس. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(2):315-323. Available from: https://sid.ir/paper/517884/fa

    IEEE: کپی

    محمد شاکر، هدایت اله رحیمی، مریم شاه امیریان، و سیدمنصور علوی منش، “ارزیابی فنی, اقتصادی و تغذیه ای روش های مختلف تبدیل برنج دانه بلند در استان فارس،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 2، pp. 315–323، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/517884/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button