Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

559
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

278
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E و عصاره زردچوبه (.Curcuma Longa L) بر آسیب شناسی بافتی کبد و کلیه متعاقب مصرف آسپارتام در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 2531 | صفحه پایان 2541

چکیده

 آسپارتام یکی از رایج ترین شیرین کننده های مصنوعی با مصرف جهانی می باشد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E و عصاره زردچوبه بر آسیب شناسی بافتی ناشی از مصرف آسپارتام در موش صحرایی بود. 32 موش صحرایی نر ویستار به صورت تصادفی به 4 گروه مساوی 1- کنترل, 2- دریافت کننده350mg/kg  آسپارتام به صورت خوراکی, 3- دریافت کننده350mg/kg  آسپارتام به صورت خوراکی و400mg/kg  ویتامین E به صورت تزریق داخل صفاقی 4- دریافت کننده350mg/kg  آسپارتام و200mg/kg  عصاره زردچوبه به صورت خوراکی به مدت یک ماه تقسیم شدند. در پایان آزمایش, پس از آماده سازی نمونه های بافتی کبد و کلیه موش ها, جراحات آسیب شناسی آنها مورد بررسی قرار گرفتند و توسط آزمون کروسکال والیس آنالیز شدند. بررسی آسیب شناسی کبد موش های گروه 2 نشان دهنده بی نظمی طناب های هپاتوسیتی, دژنرسانس واکوئولر و وجود مواد نکروزه داخل هپاتوسیت ها بود. همچنین ارزیابی بافت کلیه, دژنرسانس مجاری پیچیده نزدیک و دور, آتروفی گلومرولی و افزایش فضای ادراری را نشان داد.ضایعات مذکور به طور معناداری در گروه های 3 و 4 در مقایسه با گروه 2 بهبود یافت (p<0.01). علاوه بر این, ویتامین E و عصاره زردچوبه اثرات درمانی بالاتری در بافت کبد در مقایسه با بافت کلیه داشتند و نیز درمان با ویتامین E سبب کاهش معنادار ضایعات پاتولوژیکی در مقایسه با عصاره زردچوبه شد (p<0.001). این نتایج نشان دهنده اثرات آنتی اکسیدانی ویتامین E و عصاره زردچوبه بر ضایعات ناشی از مصرف آسپارتام بود و این اثر حفاظتی در گروه دریافت کننده ویتامین E بارزتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قویدل، صدیقه، داوری، سیده آیدا، و راسخ، مهدی. (1397). مقایسه اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E و عصاره زردچوبه (.Curcuma Longa L) بر آسیب شناسی بافتی کبد و کلیه متعاقب مصرف آسپارتام در موش صحرایی. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، 15 (دوره جدید)(2 (پیاپی 61) )، 2531-2541. SID. https://sid.ir/paper/519503/fa

    Vancouver: کپی

    قویدل صدیقه، داوری سیده آیدا، راسخ مهدی. مقایسه اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E و عصاره زردچوبه (.Curcuma Longa L) بر آسیب شناسی بافتی کبد و کلیه متعاقب مصرف آسپارتام در موش صحرایی. پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران[Internet]. 1397؛15 (دوره جدید)(2 (پیاپی 61) ):2531-2541. Available from: https://sid.ir/paper/519503/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه قویدل، سیده آیدا داوری، و مهدی راسخ، “مقایسه اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E و عصاره زردچوبه (.Curcuma Longa L) بر آسیب شناسی بافتی کبد و کلیه متعاقب مصرف آسپارتام در موش صحرایی،” پاتوبیولوژی مقایسه ای ایران، vol. 15 (دوره جدید)، no. 2 (پیاپی 61) ، pp. 2531–2541، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/519503/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا