مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,029
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

685
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر لاکتوباسیلوس های (Lactobacillus) جدا شده از روده ماهی شیربت (Barbus grypus) بر عملکرد رشد، بازماندگی و فلور میکروبی روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 180

چکیده

 این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر تغذیه ای باکتری های Lactobacillus plantarum, Lactobacillus bulgaricus جدا شده از روده ماهی شیربت بر روی عملکرد رشد, بازماندگی و فلور میکروبی روده کپور معمولی انجام شد. 480 قطعه بچه ماهی کپور -معمولی (با میانگین وزن اولیه 40±6 گرم) به طور تصادفی در 4 تیمار (با سه تکرار) تقسیم و با جیره های حاوی L. plantarum (گروه 1), Lactobacillus bulgaricus (گروه 2), Lactobacillus casei (گروه 3) با تراکم 5×107 CFU/g و جیره فاقد مکمل پروبیوتیکی (شاهد) به مدت 60 روز صورت دستی تغذیه شدند. جهت ارزیابی میزان حضور باکتری و تاثیر روی فلور میکروبی دستگاه گوارشی, تغذیه از روز 60 تا 75 با جیره فاقد پروبیوتیک صورت گرفت. در روز 75 آزمایش ضریب رشد ویژه ماهی تغذیه شده با جیره حاوی L. bulgaricus بطور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت (p<0.05). در روز 60 و 75 آزمایش ضریب تبدیل غذایی ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی باکتری L. casei بطور معنی داری نسبت به گروه شاهد پایین تر بود (p<0.05). از طرفی میزان بازدهی پروتئین و نرخ رشد ویژه ماهیان تغذیه شده با این باکتری ها در زمان های مختلف آزمایش نسبت به گروه شاهد بالاتر بود. نتایج ارزیابی فلور باکتری دستگاه گوارش ماهیان نشان داد مقدار Lactobacillus های روده در روز 30 و 600 آزمایش بطور معنی داری در مقایسه با ماهیان گروه شاهد افزایش پیدا کرده است (p<0.05). در روز 30 آزمایش گروه 2 و 3 بیشترین مقدار باکتری Lactobacillus در مقایسه با گروه شاهد نشان دادند (p<0.05). درمجموع نتایج مطالعه حاضر نشان داد افزودن باکتری های Lactobacillus های جدا شده از روده ماهی شیربت در جیره ماهی کپور معمولی باعث افزایش جمعیت باکتری های سودمند فلور میکروبی روده گردیده و نهایتا عملکرد رشد و تغذیه این ماهی را بهبود می بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، عالی، چهارلنگ، فاطمه، ستوده، ابراهیم، علیشاهی، مجتبی، و مدرسی، محمد. (1395). اثر لاکتوباسیلوس های (Lactobacillus) جدا شده از روده ماهی شیربت (Barbus grypus) بر عملکرد رشد, بازماندگی و فلور میکروبی روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(3)، 167-180. SID. https://sid.ir/paper/5198/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی عالی، چهارلنگ فاطمه، ستوده ابراهیم، علیشاهی مجتبی، مدرسی محمد. اثر لاکتوباسیلوس های (Lactobacillus) جدا شده از روده ماهی شیربت (Barbus grypus) بر عملکرد رشد, بازماندگی و فلور میکروبی روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(3):167-180. Available from: https://sid.ir/paper/5198/fa

    IEEE: کپی

    عالی حسینی، فاطمه چهارلنگ، ابراهیم ستوده، مجتبی علیشاهی، و محمد مدرسی، “اثر لاکتوباسیلوس های (Lactobacillus) جدا شده از روده ماهی شیربت (Barbus grypus) بر عملکرد رشد, بازماندگی و فلور میکروبی روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 3، pp. 167–180، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5198/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا