مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

838
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان سنجی تولید نان تست چاودار غنی شده با کلسیم، ویتامین D3 و منیزیم

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 25

چکیده

 نان ماده غذایی اصلی در رژیم غذایی مردم ایران می باشد و با توجه به کمبودهای مواد معدنی نظیر کلسیم, منیزیم, ید, روی, آهن, اسید فولیک و انواع ویتامین ها که در میان افراد جامعه وجود دارد, ساده ترین راه جبران این کمبودها غنی سازی نان می باشد. در این پژوهش اثر غنی سازی نان تست چاودار با کلسیم, منیزیم و ویتامین D3 بر خواص شیمیایی آن (نظیر گلوتن خشک, گلوتن مرطوب, عدد گلوتن, پروتئین خام, رطوبت و pH) بررسی و با نمونه کنترل مقایسه گردید. تیمارهای T2 (ppm 900 کربنات کلسیم), T3 (ppm 40 ویتامین D3), T4 (ppm 150 منیزیم), T5 (ppm 900 کربنات کلسیم و ppm 40 ویتامین D3), T6 (ppm 900 کربنات کلسیم و ppm 150 منیزیم), T7 (ppm 40 ویتامین D3 و ppm 150 منیزیم) و T8 (ppm 900 کربنات کلسیم و ppm 40 ویتامین D3 و ppm 150 منیزیم) تهیه و با تیمار T1 (کنترل) مقایسه شدند. نتایج نشان دادکه اختلاف معنی داری بین گلوتن خشک, گلوتن مرطوب, شاخص گلوتن, درصد پروتئین, pH و رطوبت آرد غنی سازی شده وجود ندارد (05/0P), درصد خاکستر در تیمار T8 با بالاترین میانگین اختلاف معنی داری با همه تیمارها داشته و شاخص pH نیز در تیمار T5 اختلاف معنی داری با سایر تیمارها دارا بود (05/0>P), همچنین تیمارهایی که با کربنات کلسیم غنی سازی شده بودند بالاترین میانگین را در مقایسه با سایر تیمارها داشتند. اندازه گیری مقدار کلسیم و منیزیم در نان تولیدی نشان داد که این شاخص ها در تیمارهای غنی سازی شده با هم اختلاف معنی داری نداشتند (05/0P), در نهایت تیمار T8 به عنوان بهترین تیمار انتخاب شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطانی، زهرا، فرجی، علیرضا، عزیزی، محمدحسین، و مشعشی، علی. (1399). بررسی امکان سنجی تولید نان تست چاودار غنی شده با کلسیم, ویتامین D3 و منیزیم. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 12(1 (پیاپی 43))، 15-25. SID. https://sid.ir/paper/521360/fa

    Vancouver: کپی

    سلطانی زهرا، فرجی علیرضا، عزیزی محمدحسین، مشعشی علی. بررسی امکان سنجی تولید نان تست چاودار غنی شده با کلسیم, ویتامین D3 و منیزیم. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1399؛12(1 (پیاپی 43)):15-25. Available from: https://sid.ir/paper/521360/fa

    IEEE: کپی

    زهرا سلطانی، علیرضا فرجی، محمدحسین عزیزی، و علی مشعشی، “بررسی امکان سنجی تولید نان تست چاودار غنی شده با کلسیم, ویتامین D3 و منیزیم،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 12، no. 1 (پیاپی 43)، pp. 15–25، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/521360/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button