مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,091
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی عصاره جلبک دریایی (Sargassum glaucescen)

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 121

چکیده

 در دهه های اخیر استفاده از جلبک ها در صنایع غذایی و دارویی از اهمیت فراوانی برخوردار شده است. فعالیت ضدمیکروبی عصاره های متانولی, اتیل استات, هگزانی و کلروفرم جلبک قهوه ای علیه باکتریهای گرم مثبت, گرم منفی, و قارچ با استفاده از روش ماکرو دایلوشن مورد ارزیابی قرار گرفت. جمع آوری جلبک Sargassum glaucescens از مناطق آبهای ساحلی چابهار, دریای عمان از فروردین تا اردیبهشت سال 1394 انجام شد. 6 پاتوژن میکروبی انتروکوکوس فاسیوم ATCC 51299, استرپتوکوکوس موتانس ATCC 35668, شیگلا بویدی ATCC 25923, سودوموناس آئروژینوزا ATCC 27853, کلبسیلا پنومونیه ATCC 13883, سالمونلا انترتیتیدیس 1709 PTCC و دو پاتوژن قارچی کاندیدا آلبیکنس ATCC 10231 و آسپرژیلوس فومیگاتوس PTCC 5009 با استفاده از روش براث دایلوشن مورد بررسی قرار گرفت. عصاره متانولی برای شش گونه از هشت گونه میکروبی دارای اثرات بازدارندگی خوبی نشان دادند. عصاره هگزانی بعد از عصاره متانولی دارای اثرات ضدمیکروبی علیه پنج میکروب پاتوژن داشته است. همه سویه های میکروبی نسبت به عصاره اتیل استات و عصاره کلروفرمی مقاومت نشان دادند. دو پاتوژن قارچی نسبت به هر چهار نوع عصاره جلبک Sargassum glaucescens حساس بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی جلبک Sargassum glaucescens دارای اثرات ضد قارچی و ضد باکتریایی بالقوه بودند. لذا تحقیقات بیشتری به منظور جداسازی, تخلیص و شناسایی عناصر موثر و فعال با خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی مورد نیاز می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیرشریفی، مریم، جمیلی، شهلا، لاریجانی، کامبیز، ماشینچیان، علی، و امینی، کیومرث. (1395). بررسی فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی عصاره جلبک دریایی (Sargassum glaucescen). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(3)، 113-121. SID. https://sid.ir/paper/5214/fa

    Vancouver: کپی

    امیرشریفی مریم، جمیلی شهلا، لاریجانی کامبیز، ماشینچیان علی، امینی کیومرث. بررسی فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی عصاره جلبک دریایی (Sargassum glaucescen). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(3):113-121. Available from: https://sid.ir/paper/5214/fa

    IEEE: کپی

    مریم امیرشریفی، شهلا جمیلی، کامبیز لاریجانی، علی ماشینچیان، و کیومرث امینی، “بررسی فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی عصاره جلبک دریایی (Sargassum glaucescen)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 3، pp. 113–121، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5214/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button