مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,336
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره برگ و ریشه گیاه وج (.Acorus calamus L) بر پایداری روغن سویا در شرایط نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 146

چکیده

 امروزه استفاده از آنتی اکسیدان شیمیایی در حال محدود شدن است و جوامع به دنبال منابع طبیعی آنتی اکسیدانی به عنوان جایگزین این ترکیبات شیمیایی هستند. در این پژوهش خواص آنتی اکسیدانی برگ و ریشه گیاه وج از طریق اندازه گیری میزان ترکیبات فنلی و قدرت گیرندگی رادیکال های آزاد تعیین و با آنتی اکسیدان سنتزی BHT مقایسه شد. هم چنین پایداری اکسایشی روغن سویا حاوی عصاره برگ و ریشه گیاه وج از طریق اندازه گیری اندیس پراکسید و تیوباربیتوریک اسید تعیین شد. برای تهیه عصاره, پودر گیاه وج به روش خیساندن به نسبت 1:10 با حلال متانول مخلوط گردید و در همزن مغناطیسی به مدت 48 ساعت دردمای محیط قرار گرفت و پس از آن توسط کاغذ صافی صاف گردید.سپس به وسیله تبخیر کننده چرخان تغلیظ و در نهایت عصاره توسط خشک کن تحت خلاء خشک گردید. سپس عصاره متانولی برگ و ریشه گیاه وج در غلظت های 1000ppm و 100, 200, 400, 600, 800 تهیه و خواص آنتی اکسیدانی آن تعیین شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت از 100 تا 1000ppm قدرت گیرندگی رادیکال های آزاد و میزان ترکیبات فنلی برگ و ریشه گیاه وج افزایش یافت. این افزایش غلظت نسبت به سطح ما قبل خود و دیگر غلظت ها معنی دار بود (P<0.01). در ادامه با اندازه گیری پایداری اکسایشی مشخص شد که عصاره برگ گیاه وج در غلظت 1000ppm توانسته به خوبی روغن را از شرایط فساد محافظت کند و عملکرد بهتری نسبت به BHT داشته است, ولی عصاره ریشه گیاه وج, در غلظت مشابه, نتوانسته عملکرد مشابه یا حتی بهتر از BHT داشته باشد.بررسی های صورت گرفته نشان داد که عصاره برگ های گیاه وج دارای خواص آنتی اکسیدانی و میزان ترکیبات فنلی بیشتری نسبت به ریشه این گیاه بود. در نتیجه عصاره گیاه وج و خصوصا برگ های آن را می توان به عنوان منبع مناسب آنتی اکسیدانی معرفی و در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهنام نیک، علی، الهامی راد، امیرحسین، نعمت شاهی، محمدمهدی، و حدادخداپرست، محمدحسین. (1396). بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره برگ و ریشه گیاه وج (.Acorus calamus L) بر پایداری روغن سویا در شرایط نگهداری. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 9(2)، 133-146. SID. https://sid.ir/paper/521905/fa

    Vancouver: کپی

    بهنام نیک علی، الهامی راد امیرحسین، نعمت شاهی محمدمهدی، حدادخداپرست محمدحسین. بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره برگ و ریشه گیاه وج (.Acorus calamus L) بر پایداری روغن سویا در شرایط نگهداری. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1396؛9(2):133-146. Available from: https://sid.ir/paper/521905/fa

    IEEE: کپی

    علی بهنام نیک، امیرحسین الهامی راد، محمدمهدی نعمت شاهی، و محمدحسین حدادخداپرست، “بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره برگ و ریشه گیاه وج (.Acorus calamus L) بر پایداری روغن سویا در شرایط نگهداری،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 9، no. 2، pp. 133–146، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/521905/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button