مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,334
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

441
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی استرس حرارتی در نانوایی های شهر بجنورد بر اساس شاخص دمای تر گویسان (WBGT) و شاخص تنش گرمایی (HSI)

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 132

چکیده

 مقدمه: گرما یکی از مهمترین عوامل فیزیکی زیان آور در بسیاری از محیط های کاری می باشد. کار در محیط های گرم موجب استرس در کارگران می شود و علاوه بر کاهش قابلیت های انجام کارشان, باعث بروز بیماری های متعددی در کارگران می گردد. فعالیت در نانوایی به جهت ماهیت کار به عنوان یکی از مشاغل پرمخاطره از لحاظ استرس گرمایی محسوب می شود. لذا هدف از این مطالعه ارزیابی استرس حرارتی در نانوایی ها بر اساس شاخص دمای تر گویسان و شاخص تنش گرمایی می باشد. روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی – تحلیلی و مقطعی می باشد که در تابستان سال 1395 در نانوایی های شهر بجنورد انجام گردید. در این مطالعه از دستگاه WBGT متر دیجیتال, برای اندازه گیری دمای خشک, دمای گویسان و دمای تر و از دستگاه آنمومتر برای سنجش سرعت جریان هوا استفاده گردید. اندازه گیری پارامترهای موردنظر در حد فاصل شاطر, نان گیر و زباله گیر و در زمان های صبح, ظهر و عصر و در سه ارتفاع قوزک پا, شکم و سر انجام گرفت. همچنین داده ها به نرم افزار آماری SPSS ورژن 19 منتقل و سپس با استفاده از شاخص های آماری توصیفی و آزمون های تحلیلی, داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: تعداد 80 نانوایی شامل نانوایی بربری (34 مورد), تنوری (8 مورد), سنگک (7 مورد), تافتون و فتیرپزی (18 مورد) و لواش یا نازک پزی (13 مورد) بررسی گردید که میانگین شاخص WBGT برابر 28. 81± 3. 42 و میانگین شاخص HSI برابر 86. 47± 13. 46 بود. مقادیر اکثر ایستگاه های اندازه گیری شده بیش از حد مجاز می باشد. همچنین میزان شاخص های WBGT و HSI با نوع وظیفه, زمان اندازه گیری, نوع نانوایی و وضعیت تهویه نانوایی اختلاف معناداری وجود داشت. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که اغلب نانوایی های مورد بررسی شرایط کار برای کارگرانی که در مقابل و نزدیکی تنور فعالیت دارند در محدوده غیر مجاز بوده است و لزوم کنترل های مدیریتی و فنی برای کاهش استرس گرمایی تاکید می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حکم آبادی، رجبعلی، صادقی، افسانه، کریمی، فاطمه، روحانی، فاطمه، و قاسمی، رقیه. (1396). ارزیابی استرس حرارتی در نانوایی های شهر بجنورد بر اساس شاخص دمای تر گویسان (WBGT) و شاخص تنش گرمایی (HSI). شباک، 3(10 (پیاپی 29))، 127-132. SID. https://sid.ir/paper/523502/fa

    Vancouver: کپی

    حکم آبادی رجبعلی، صادقی افسانه، کریمی فاطمه، روحانی فاطمه، قاسمی رقیه. ارزیابی استرس حرارتی در نانوایی های شهر بجنورد بر اساس شاخص دمای تر گویسان (WBGT) و شاخص تنش گرمایی (HSI). شباک[Internet]. 1396؛3(10 (پیاپی 29)):127-132. Available from: https://sid.ir/paper/523502/fa

    IEEE: کپی

    رجبعلی حکم آبادی، افسانه صادقی، فاطمه کریمی، فاطمه روحانی، و رقیه قاسمی، “ارزیابی استرس حرارتی در نانوایی های شهر بجنورد بر اساس شاخص دمای تر گویسان (WBGT) و شاخص تنش گرمایی (HSI)،” شباک، vol. 3، no. 10 (پیاپی 29)، pp. 127–132، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/523502/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button