مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ذخیره ویتامین های A و E در تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) تحت تأثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis)

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 40

کلیدواژه

جلبک هماتوکوکوس (Haematococcus pluvialis)Q2

چکیده

 در تحقیق حاضر, ذخیره ویتامین های A و E موجود در تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان از طریق افزودن سطوح مختلف آستاگزانتین با دو منبع مصنوعی و طبیعی (Haematococcus pluvialis) به جیره غذایی مولدین به مدت 120 روز مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور, آستاگزانتین مصنوعی در سه سطح 40,80 و 120 میلی گرم بر کیلوگرم غذا و آستاگزانتین طبیعی با خلوص %1.5 آستاگزانتین در وزن خشک, هم سطح با منبع مصنوعی به ترتیب به مقدار 2.67, 5.33 و 8 گرم بر کیلوگرم غذا مورد استفاده قرار گرفت. بدین ترتیب هفت جیره آزمایشی شامل شش تیمار سطوح و منابع مختلف آستاگزانتین (T1-T6) و یک گروه شاهد (بدون آستاگزانتین, 0T) در نظر گرفته شد. تخم استحصالی از مولدین از نظر محتوی ویتامین های A و E مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. بیشترین مقدار ویتامین A (280.88±22.51 ng) مربوط به تیمار 2 (%80 آستاگزانتین طبیعی) و کمترین مقدار (147.82±12.71 ng) در تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) به دست آمد. بیشترین مقدار ویتامین E (19.71±2.92 μg) مربوط به تیمار 3 (%120 آستاگزانتین جلبکی) و کمترین مقدار (5.27±0.51 μg) در تیمار شاهد (بدون آستاگزانتین) مشاهده شد. با افزایش سطح آستاگزانتین از هر دو منبع جلبکی و مصنوعی, میزان ویتامین E ذخیره شده در تخم استحصالی افزایش یافت که نشان دهنده تأثیر مثبت آستاگرانتین بر مقدار ویتامین E ذخیره شده بر تخم می باشد. نتایج همچنین نشان داد که آستاگزانتین جلبکی در هر سه سطح مورد آزمایش, عملکرد بهتری نسبت به آستاگزانتین مصنوعی با سطوح مشابه داشته است. در مجموع مطالعه حاضر نشان دادکه تغذیه مولدین بر کیفیت ذخیره تخم تأثیر می گذارد بطوری که افزودن آستاگزانتین (طبیعی و مصنوعی) به جیره سبب بهبود ذخیره ویتامین های A و E در تخم می شود و آستاگزانتین طبیعی به دلیل دارا بودن سایر مکمل های غذایی, از برتری قابل توجهی نسبت به آستاگزانتین مصنوعی برخوردار می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاده، مرتضی، خانجانی، محمدحسین، انصاری، راضیه، و رفیعی پور، احمد. (1395). بررسی ذخیره ویتامین های A و E در تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) تحت تأثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 25(4)، 27-40. SID. https://sid.ir/paper/5244/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاده مرتضی، خانجانی محمدحسین، انصاری راضیه، رفیعی پور احمد. بررسی ذخیره ویتامین های A و E در تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) تحت تأثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1395؛25(4):27-40. Available from: https://sid.ir/paper/5244/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی علیزاده، محمدحسین خانجانی، راضیه انصاری، و احمد رفیعی پور، “بررسی ذخیره ویتامین های A و E در تخم مولدین قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) تحت تأثیر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی و جلبکی (Haematococcus pluvialis)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 25، no. 4، pp. 27–40، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5244/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button