Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

434
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

191
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی صفت های کمی و کیفی زعفران در واکنش به کودهای آلی، شیمیایی و بیولوژیک (Crocus sativus L. ) در شرایط اقلیمی استان اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 127

چکیده

 اثر کودهای آلی, شیمیایی و بیولوژیک بر عملکرد کلاله و ویژگی های کیفی زعفران باتوجه به شرایط اقلیمی استان اردبیل طی آزمایشی به صورت کرت های دوبار خرد شده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دو سال زراعی 95-1394 و 96-1395 در مرکز تحقیقات کشاورزی اردبیل مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایش شامل کود آلی در سه سطح (شاهد, کود دامی (20 تن در هکتار) و ورمی کمپوست (10 تن در هکتار)) که در کرت های اصلی قرار گرفت. مخلوط کود شیمیایی نیتروژن و فسفر (NP) در دو سطح (شامل 50 و 100 درصد نیاز کودی) در کرت های فرعی و پنج سطح کود زیستی در پنج سطح (عدم تلقیح (شاهد) و تلقیح با ازتوباکتر, تلقیح با سودوموناس, تلقیح با باسیلوس سوبتیلیس و تلقیح سه گانه آن ها (ازتوباکتر+ سودوموناس + باسیلوس سوبتیلیس)) در کرت های فرعی فرعی بود. نتایج نشان داد که تیمارهای کودی اثر معنی-داری بر روی تعداد گل, عملکرد تر و خشک کلاله و ویژگی های کیفی زعفران داشت, به-طوری که تأثیر کاربرد کودهای زیستی باعث افزایش 92 درصدی تعداد گل نسبت به تیمار شاهد شد. هم چنین, بیش ترین عملکرد تر و خشک کلاله به ترتیب (1/3 و 85/1 کیلوگرم در هکتار) در تیمار کودهای آلی توام با کودهای زیستی به صورت تلفیقی به دست آمد. نتایج ویژگی های کیفی نیز نشان داد که بیش ترین درصد کروسین و پیکروکروسین تحت تیمار با کودهای آلی (کود دامی و ورمی کمپوست) همراه با کاربرد تلفیقی کود های زیستی به دست آمد. هم چنین کاربرد کودهای زیستی به صورت تلفیقی باعث افزایش 53 درصدی میزان سافرانال نسبت به تیمار شاهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عالی زاده، محمدباقر، شفارودی، آتوسا، و عبادی، علی. (1400). ارزیابی صفت های کمی و کیفی زعفران در واکنش به کودهای آلی, شیمیایی و بیولوژیک (Crocus sativus L. ) در شرایط اقلیمی استان اردبیل. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 13(1 (پیاپی 49) )، 109-127. SID. https://sid.ir/paper/525558/fa

    Vancouver: کپی

    عالی زاده محمدباقر، شفارودی آتوسا، عبادی علی. ارزیابی صفت های کمی و کیفی زعفران در واکنش به کودهای آلی, شیمیایی و بیولوژیک (Crocus sativus L. ) در شرایط اقلیمی استان اردبیل. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1400؛13(1 (پیاپی 49) ):109-127. Available from: https://sid.ir/paper/525558/fa

    IEEE: کپی

    محمدباقر عالی زاده، آتوسا شفارودی، و علی عبادی، “ارزیابی صفت های کمی و کیفی زعفران در واکنش به کودهای آلی, شیمیایی و بیولوژیک (Crocus sativus L. ) در شرایط اقلیمی استان اردبیل،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 13، no. 1 (پیاپی 49) ، pp. 109–127، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/525558/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا