Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

249
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

102
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 بر متابولیت های خونی، کاهش التهاب و تعدیل مقاومت به انسولین در گاوهای شیری

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 118

چکیده

 هدف از این مطالعه بررسی اثر کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا 6 به امگا 3 جیره طی دوره پس از زایش بر غلظت هاپتوگلوبین پلاسما, متابولیت های خونی و مقاومت به انسولین درگاوهای هلشتاین بود. تعداد 24 راس گاو چند شکم زا به طور تصادفی در سه تیمار با نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3: 5/2 به 1 (نسبت کم), 5/4 به 1 (نسبت متوسط), و 5/6 به 1 (نسبت زیاد) توزیع شدند. خونگیری در روز 7, 14, 28, 42, 56 و 70 پس از زایش به منظور تعیین غلظت متابولیت های خونی و هاپتوگلوبین انجام شد. تست تحمل گلوکز و چالش انسولین در روزهای 28 و 42 آزمایش انجام شد. غلظت پلاسمایی هاپتوگلوبین در گاوهای تغذیه شده با نسبت زیاد امگا 6 به امگا 3 به طور معنی داری نسبت به دو تیمار دیگر بیشتر بود. تست چالش انسولین در روز 42 روز بعد زایش نشان داد که تغییر در نسبت اسیدهای چرب تیمار متوسط باعث افزایش نرخ زودگی و کاهش سطح زیر منحنی انسولین شد. نتایج این تحقیق گویای آن است که نسبت متوسط از اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 در جیره گاوهای شیری باعث کاهش مقاومت به انسولین در اثر کاهش یکی از فاکتورهای التهابی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجفی، میرحسین، زین الدینی، سعید، زالی، ابوالفضل، و گنج خانلو، مهدی. (1398). اثر کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 بر متابولیت های خونی, کاهش التهاب و تعدیل مقاومت به انسولین در گاوهای شیری. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 32(124 )، 101-118. SID. https://sid.ir/paper/525910/fa

    Vancouver: کپی

    نجفی میرحسین، زین الدینی سعید، زالی ابوالفضل، گنج خانلو مهدی. اثر کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 بر متابولیت های خونی, کاهش التهاب و تعدیل مقاومت به انسولین در گاوهای شیری. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1398؛32(124 ):101-118. Available from: https://sid.ir/paper/525910/fa

    IEEE: کپی

    میرحسین نجفی، سعید زین الدینی، ابوالفضل زالی، و مهدی گنج خانلو، “اثر کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 بر متابولیت های خونی, کاهش التهاب و تعدیل مقاومت به انسولین در گاوهای شیری،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 32، no. 124 ، pp. 101–118، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/525910/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا