Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

253
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

141
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاربرد کود دامی و کود سبز بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد در شرایط ارگانیک (Sesamum indicum L. )

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 83

چکیده

 برای ارزیابی اثر کاربرد کود دامی و سبز بر ویژگی های عملکرد کمی و کیفی کنجد آزمایشی در مزرعه آموزشی و تحقیقاتی کشاورزی ارگانیک دانشگاه رازی به صورت کرت های یک بار خرد شده بر پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 96-1395 اجرا شد. تیمارها شامل کود دامی (صفر (FM0), 10 (FM10) و 20 (FM20) تن در هکتار) به عنوان عامل اصلی و کود سبز (عدم کاربرد کود سبز, کشت شنبلیله, شبدر برسیم و ماشک گل خوشه ای) به عنوان عامل فرعی بودند. نتایج نشان دهنده تأثیر مثبت کودهای دامی و سبز بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد و عدم تأثیر آن ها بر محتوای روغن دانه بود. در تیمارهای FM10 و FM20 نسبت به FM0 به ترتیب تعداد شاخه در بوته حدود 20 و 21 درصد, کپسول در بوته 11 و 31 درصد, وزن هزار دانه 4 و 5 درصد, وزن خشک کل 25 و 34 درصد و عملکرد دانه 19 و 38 درصد افزایش یافت. کاربرد کود سبز نیز سبب بهبود عملکرد شد, اما اختلاف بین گونه های مختلف کود سبز معنی دار نبود. بیشترین عملکرد دانه (1929 کیلوگرم در هکتار) با مصرف 20 تن کود دامی در هکتار و کاربرد کود سبز شنبلیله و کمترین آن (918 کیلوگرم در هکتار) در شرایط شاهد به دست آمد. نتایج مشخص کرد استفاده از کود دامی و انتخاب گونه مناسب کود سبز با تأمین ترکیب متعادلی از عناصر غذایی, راهکار مناسبی برای بهبود رشد و تولید کنجد است, بنابراین امکان تولید پایدار این گیاه در سیستم های کشاورزی کم نهاده وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیلیان، صادق، مندنی، فرزاد، فاطمی قمشه، اکرم، و باقری، علیرضا. (1399). اثر کاربرد کود دامی و کود سبز بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد در شرایط ارگانیک (Sesamum indicum L. ). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 33(4 (پیاپی 129) )، 62-83. SID. https://sid.ir/paper/526242/fa

    Vancouver: کپی

    جلیلیان صادق، مندنی فرزاد، فاطمی قمشه اکرم، باقری علیرضا. اثر کاربرد کود دامی و کود سبز بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد در شرایط ارگانیک (Sesamum indicum L. ). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(4 (پیاپی 129) ):62-83. Available from: https://sid.ir/paper/526242/fa

    IEEE: کپی

    صادق جلیلیان، فرزاد مندنی، اکرم فاطمی قمشه، و علیرضا باقری، “اثر کاربرد کود دامی و کود سبز بر عملکرد و اجزای عملکرد کنجد در شرایط ارگانیک (Sesamum indicum L. )،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 4 (پیاپی 129) ، pp. 62–83، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/526242/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا