مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,082
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی علل شور شدن خاکهای گرمسار

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 58

چکیده

 یکی از عوامل موثر در کاهش توان بیولوژیکی خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی, شور شدن خاک می باشد, در اثر تجمع تدریجی نمک در سطح خاک در طول زمان مرتبا بر میزان شوری آن اضافه می گردد. یکی از نمونه های عینی این مطلب خاکهای منطقه عمومی گرمسار می باشد. خاک این منطقه بعنوان یکی از قطب های مهم کشاورزی, در سالهای اخیر بدلیل بهره برداری بی رویه و فشار به عرصه مشکل شوری پیدا نموده است. بدلیل تداخل آب شور و شیرین در اثر بهره برداری بیش از حد مجاز از منابع آبی و همچنین تاثیر سازنده های شور و ناکارآمدی سیستم زهکشی, کیفیت آب رودخانه حبله رود و سایر منابع آبی منطقه مواجه با مشکل شوری شده اند. جهت بررسی این مطلب تغییرات کیفیت شیمیایی منابع زیرزمینی در طی یک دوره مشخص مورد بررسی قرار گرفت . بخش زمین شناسی بالادست حوزه نیز ابتدا با تفکیک سازنده های شور در روی نقشه مشخص و سپس با کنترلهای میدانی, اثر این سازندها روی تغییر کیفیت آب مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان می دهد که بدلیل افزایش مرتب سطوح جدید زیر کشت و پمپاژ بیش از حد آب از منابع زیر زمینی آب شیرین و شور با هم تداخل پیدا نموده و در نتیجه استفاده از این آبهای شور از کیفیت خاکهای منطقه کاسته است در برخی از مناطق شوری آب چاه ها به بیش از 6000 میکروموس بر سانتی متر می رسد. در حالیکه زمینهای زیادی بدلیل شور شدن رها می گردند اراضی کشاورزی بتدریج تبدیل به اراضی خشک و فقیر و بیابان می شوند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

زهتابیان، غلامرضا، و خلیل ارجمندی، رضا. (1379). بررسی علل شور شدن خاکهای گرمسار . بیابان، 5(1)، 45-58. SID. https://sid.ir/paper/5355/fa

Vancouver: کپی

زهتابیان غلامرضا، خلیل ارجمندی رضا. بررسی علل شور شدن خاکهای گرمسار . بیابان[Internet]. 1379؛5(1):45-58. Available from: https://sid.ir/paper/5355/fa

IEEE: کپی

غلامرضا زهتابیان، و رضا خلیل ارجمندی، “بررسی علل شور شدن خاکهای گرمسار ،” بیابان، vol. 5، no. 1، pp. 45–58، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/5355/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button