مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

930
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های گندم بهاره از نظر انباشت ماده خشک و نیتروژن در دانه در شرایط مطلوب و تنش خشکی بعد از گرده افشانیII - عملکرد پروتئین و صفات وابسته به آن

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

  منظور بررسی تنوع ژنتیکی و مطالعه تغییرات عملکرد پروتئین و صفات وابسته به آن در دانه ژنوتیپ های گندم بهاره در شرایط مطلوب و تنش خشکی بعد از گرده افشانی, شانزده ژنوتیپ گندم (چهار ژنوتیپ گندم دوروم و دوازده ژنوتیپ گندم نان) در دو آزمایش جداگانه, هر یک در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی 78-1377 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اهواز مورد ارزیابی قرار گرفتند. در یک آزمایش, آبیاری ها تا مرحله رسیدگی فیزیولوژیکی بر اساس نیاز گیاه انجام شد, در حالی که در آزمایش دیگر, آخرین آبیاری در حدود یک هفته قبل از گرده افشانی صورت گرفت. نتایج نشان داد که اثر محیط فقط برای شاخص برداشت معادل گلوکز در سطح 1% معنی دار بود. تفاوت ژنوتیپ ها از نظر عملکرد پروتئین دانه, پروتئین کاه, شاخص برداشت نیتروژن, عملکرد پروتئین کل, شاخص غلظت پروتئین, نسبت پروتئین دانه به پروتئین کاه و شاخص برداشت معادل گلوکز در سطح 1% و برای غلظت پروتئین دانه در سطح احتمال 5% معنی دار بود. ژنوتیپ های دوروم از شاخص برداشت نیتروژن بالاتری برخوردار بودند, اما به دلیل عملکرد دانه کمتر, بیشترین عملکرد پروتئین دانه, از ژنوتیپ های نان به دست آمد. بجز شاخص برداشت نیتروژن در شرایط تنش, تفاوت ضرایب تنوع ژنتیکی بین ژنوتیپ های گندم دوروم و نان برای کلیه صفات مورد مطالعه در هر دو شرایط محیطی این تحقیق در سطح احتمال 1% معنی دار بود. تفاوت در سهم صفات موثر در مدل رگرسیون چندگانه عملکرد پروتئین دانه, نشان دهنده وجود مکانیسم های سازگاری یا عکس العمل متفاوت ژنوتیپ های مختلف گندم نسبت به تغییرات شرایط محیطی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نادری، احمد، رضایی، عبدالمجید، هاشمی دزفولی، سیدابوالحسن، نورمحمدی، قربان، و مجیدی هروان، اسلام. (1379). تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های گندم بهاره از نظر انباشت ماده خشک و نیتروژن در دانه در شرایط مطلوب و تنش خشکی بعد از گرده افشانیII - عملکرد پروتئین و صفات وابسته به آن. مجله علوم زراعی ایران، 2(3)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/57129/fa

    Vancouver: کپی

    نادری احمد، رضایی عبدالمجید، هاشمی دزفولی سیدابوالحسن، نورمحمدی قربان، مجیدی هروان اسلام. تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های گندم بهاره از نظر انباشت ماده خشک و نیتروژن در دانه در شرایط مطلوب و تنش خشکی بعد از گرده افشانیII - عملکرد پروتئین و صفات وابسته به آن. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1379؛2(3):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/57129/fa

    IEEE: کپی

    احمد نادری، عبدالمجید رضایی، سیدابوالحسن هاشمی دزفولی، قربان نورمحمدی، و اسلام مجیدی هروان، “تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های گندم بهاره از نظر انباشت ماده خشک و نیتروژن در دانه در شرایط مطلوب و تنش خشکی بعد از گرده افشانیII - عملکرد پروتئین و صفات وابسته به آن،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 2، no. 3، pp. 1–11، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57129/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button