مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,128
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش عملکرد، روغن و پروتئین دانه کلزا به سطوح مختلف نیتروژن و بور در منطقه اهواز

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 224

چکیده

 به منظور بررسی اثر سطوح مختلف نیتروژن و بور بر عملکرد, پروتئین و روغن دانه کلزا هیبرید هایولا 401, پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی 85-1384 در مزرعه پژوهشی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اجرا گردید. عوامل آزمایش شامل نیتروژن در سه سطح (150, 200 و 250 کیلوگرم در هکتار) و بور در چهار سطح (0, 2.5, 5 و 10 کیلوگرم در هکتار) بودند. نتایج نشان داد که با افزایش نیتروژن تا 250 کیلوگرم در هکتار, عملکرد دانه (2890 کیلوگرم در هکتار) به طور معنی داری افزایش یافت. از طرفی عملکرد دانه به طور معنی داری تحت تاثیر مصرف بور قرار گرفت. به نحوی که بیشینه عملکرد دانه (2760 کیلوگرم در هکتار) با مصرف 10 کیلوگرم بور در هکتار به دست آمد. اثر متقابل نیتروژن و بور بر عملکرد دانه معنی دار نشد. با این حال, بیشینه عملکرد دانه با مصرف 250 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و 10 کیلوگرم بور در هکتار با میانگین حدود 3100 کیلوگرم در هکتار حاصل شد. در مجموع با مقایسه میانگین تیمارهای مورد بررسی, مشاهده شد که تیمار 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و 10 کیلوگرم بور در هکتار, عملکرد دانه و روغن بالاتری را نسبت به تیمار 250 کیلوگرم نیتروژن در هکتار و عدم مصرف بور تولید کرد. درصد روغن و پروتئین دانه به مقدار زیادی تحت تاثیر مصرف نیتروژن قرار گرفت. به نحوی که با افزایش کاربرد نیتروژن, درصد پروتئین و روغن دانه به ترتیب افزایش و کاهش معنی داری را نشان دادند. در حالی که بین سطوح مختلف بور از نظر اثر بر درصد پروتئین و روغن دانه تفاوت معنی داری وجود نداشت. نتایج همچنین نشان داد که رابطه عملکرد دانه و درصد پروتئین و روغن دانه به صورت معادله درجه دو می باشد. این رابطه به شدت تحت تاثیر نیتروژن قرار گرفت. به نحوی که با افزایش نیتروژن, کاهش درصد روغن و به ویژه پروتئین دانه در سطوح بالای عملکرد دانه کندتر بود. هر چند اثر بور بر رابطه بین عملکرد و درصد پروتئین و روغن دانه کمتر از اثر نیتروژن بر این رابطه بود, ولی با افزایش کاربرد بور نیز تا اندازه ای از نرخ کاهش درصد پروتئین و روغن دانه کلزا در سطوح بالای عملکرد کاسته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مرادی تلاوت، محمدرضا، سیادت، سیدعطااله، نادیان، حبیب اله، و فتحی، قدرت اله. (1386). واکنش عملکرد, روغن و پروتئین دانه کلزا به سطوح مختلف نیتروژن و بور در منطقه اهواز. مجله علوم زراعی ایران، 9(3 (پیاپی 35))، 213-224. SID. https://sid.ir/paper/57177/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی تلاوت محمدرضا، سیادت سیدعطااله، نادیان حبیب اله، فتحی قدرت اله. واکنش عملکرد, روغن و پروتئین دانه کلزا به سطوح مختلف نیتروژن و بور در منطقه اهواز. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1386؛9(3 (پیاپی 35)):213-224. Available from: https://sid.ir/paper/57177/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا مرادی تلاوت، سیدعطااله سیادت، حبیب اله نادیان، و قدرت اله فتحی، “واکنش عملکرد, روغن و پروتئین دانه کلزا به سطوح مختلف نیتروژن و بور در منطقه اهواز،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35)، pp. 213–224، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57177/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button