مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,113
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

512
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی برخی خصوصیات مرفولوژیک و فیزیولوژیک موثر بر عملکرد و اجزا عملکرد ژنوتیپ های گندم تحت شرایط کم آبیاری

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 36

چکیده

 جهت تعیین مهم ترین خصوصیات مرفوفیزیولوژیک موثر بر عملکرد دانه گندم, آزمایشی در سال زراعی 79-1378 در کوهدشت با ده ژنوتیپ گندم بهاره دیم در قالب بولوک های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که ژنوتیپ های گندم از نظر عملکرد دانه, عملکرد کاه, عملکرد بیولوژیکی, وزن سنبله و وزن هزار دانه دارای اختلاف معنی دار اما از نظر تعداد سنبله در متر مربع اختلاف معنی دار نداشتند. هم چنین ژنوتیپ ها در ارتباط با درجه - روز رشد دریافتی جهت تکمیل مراحل فنولوژیکی مختلف با هم اختلاف معنی دار نداشتند. در بین ژنوتیپ های مورد بررسی ژنوتیپ زاگرس با حدود 560 گرم در متر مربع, بیشترین ماده خشک تولیدی را داشت و ژنوتیپ شماره 2 (Pik/Opata CM) با تولید نهایی 360 گرم ماده خشک در متر مربع, کمترین تولید را داشت. حداکثر شاخص برگ (LAI) در مرحله گرده افشانی (3.26) مربوط به ژنوتیپ Kasyan/Genaro81 بود که عملکرد دانه (1583 کیلوگرم در هکتار) را به خود اختصاص داد و حداقل شاخص سطح برگ در مرحله گرده افشانی (2.4) را ژنوتیپ های Maya74 s ,Seri82//Vee s  داشتند. این ژنوتیپ ها دارای عملکرد دانه کمتری هم بودند. (به ترتیب 1328 و 1072 کیلوگرم در هکتار). روند سرعت رشد محصول (CGR) ژنوتیپ ها در ابتدا کند و پس از دریافت 500 درجه - روز رشد افزایش یافت و حداکثر سرعت رشد محصول ژنوتیپ ها با دریافت تفریبی 900-800 درجه - روز رشد مصادف با مرحله گرده افشانی حاصل گردید. بیشترین سرعت رشد محصول در مرحله گرده افشانی مربوط به ژنوتیپ های Dovoin-1 و Descenocido (حدود 1.3 گرم بر متر مربع برده درجه - روز رشد) و کمترین سرعت رشد محصول درمرحله گرده افشانی مربوط به ژنوتیپ های Maya74 s Kvz/Bjy s, (حدود 0.8 گرم بر مترمربع برده درجه - روز رشد) بود. رابطه خطی مثبت (r=0.89) میان حداکثر سرعت رشد محصول و عملکرد دانه در بین ژنوتیپ های مشاهده گردید. نتایج آزمایش نشان داد ژنوتیپ های شماره 3, 4 و 10 از نظر برخی از صفات فیزیولوژیکی و آگرونومیکی نسبت به دیگر ژنوتیپ ها برتری داشتند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حسین پور، طهماسب، رفیعی، مسعود، سیادت، سیدعطااله، و مامقانی، رضا. (1382). بررسی برخی خصوصیات مرفولوژیک و فیزیولوژیک موثر بر عملکرد و اجزا عملکرد ژنوتیپ های گندم تحت شرایط کم آبیاری. مجله علوم زراعی ایران، 5(1)، 23-36. SID. https://sid.ir/paper/57273/fa

Vancouver: کپی

حسین پور طهماسب، رفیعی مسعود، سیادت سیدعطااله، مامقانی رضا. بررسی برخی خصوصیات مرفولوژیک و فیزیولوژیک موثر بر عملکرد و اجزا عملکرد ژنوتیپ های گندم تحت شرایط کم آبیاری. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1382؛5(1):23-36. Available from: https://sid.ir/paper/57273/fa

IEEE: کپی

طهماسب حسین پور، مسعود رفیعی، سیدعطااله سیادت، و رضا مامقانی، “بررسی برخی خصوصیات مرفولوژیک و فیزیولوژیک موثر بر عملکرد و اجزا عملکرد ژنوتیپ های گندم تحت شرایط کم آبیاری،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 5، no. 1، pp. 23–36، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57273/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button