مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

756
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر متابولیت های سازگاری بر روابط آبی ارقام یونجه در سطوح مختلف شوری

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 48

چکیده

 گیاهانی که در معرض شوری قرار می گیرند بین انباشته شدن برخی ترکیبات آلی ریز مولکول که در تنظیم و تعدیل فشار اسمزی سلول در شرایط تنش نقش دارند, ارتباط خاصی وجود دارد. به منظور بررسی انباشتگی برخی از این ترکیبات بر روی روابط آبی ارقام یونجه, آزمایشی با چهار رقم سیستان و بلوچستان, گلستان (20313), فائو (2566) و همدانی محلی اهر در شرایط گلخانه ای در پنج سطح شوری شامل صفر (شاهد), 50, 100, 150 و 200 میلی مولارNacl  تحت شرایط آبکشت و با استفاده از محلول غذایی هوگلند انجام شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار بود. نتایج حاصل از بررسی نشان داده است که تنش شوری پتانسیل آب گیاه و محتوای رطوبت نسبی (RWC) آب بافت ها را کاهش داد. کاهش در میزانRWC  متناسب با کاهس پتانسیل آبی بود به نحوی که کمترین میزان کاهش RWC و پتانسیل آبی در شرایط شور در رقم گلستان (20313) و بیشترین کاهش در رقم همدانی محلی اهر بود. نتایج نشان داد که عامل مهم کاهش پتانسیل آبی ارقام در شرایط شور انباشت متابولیت های سازگاری به ویژه کربوهیدرات های محلول می باشد. همبستگی بین متابولیت های سازگاری باRWC  مثبت و معنی دار ولی با پتانسیل آبی منفی و غیرمعنی دار بود. تغییرات صفات مورد بررسی در اثر شوری در ارقام نیز معنی دار بود. بیشترین میزان تجمع پرولین و کربوهیدرات های محلول در ارقام سیستان و بلوچستان و گلستان (20313) و کمترین آنها در ارقام فائو (2566) و همدانی محلی اهر بود. در تاثیر متابولیت های سازگاری بر روی روابط آبی ارقام یونجه مقاومت روزانه ای نیز دخالت داشت, به طوری که ارقام متحمل با کمترین مقاومت روزانه ای انرژی بیشتری جهت تولید متابولیت های سازگاری فراهم کردند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یارنیا، مهرداد، حیدری شریف آبادی، حسین، و رحیم زاده خویی، فرخ. (1380). تاثیر متابولیت های سازگاری بر روابط آبی ارقام یونجه در سطوح مختلف شوری. مجله علوم زراعی ایران، 3(4)، 40-48. SID. https://sid.ir/paper/57285/fa

    Vancouver: کپی

    یارنیا مهرداد، حیدری شریف آبادی حسین، رحیم زاده خویی فرخ. تاثیر متابولیت های سازگاری بر روابط آبی ارقام یونجه در سطوح مختلف شوری. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1380؛3(4):40-48. Available from: https://sid.ir/paper/57285/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد یارنیا، حسین حیدری شریف آبادی، و فرخ رحیم زاده خویی، “تاثیر متابولیت های سازگاری بر روابط آبی ارقام یونجه در سطوح مختلف شوری،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 3، no. 4، pp. 40–48، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57285/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button