Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

727
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

558
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای عملکرد علوفه و صفات زراعی یونجه (.Medicago sativa L) در تلاقی دی آلل

صفحات

 صفحه شروع 637 | صفحه پایان 646

چکیده

 از جمله مهم ترین هدف های برنامه های بهنژادی یونجه, بهبود عملکرد علوفه و اجزای آن است. هشت توده محلی یا بوم جور (اکوتیپ) و رقم یونجه از مناطق مختلف آب و هوایی ایران و یک رقم خارجی برای بررسی ترکیب پذیری عمومی و خصوصی از نظر صفات, عملکرد علوفه خشک, ارتفاع, شمار ساقه, سرعت رشد دوباره و نسبت برگ به ساقه در یک طرح دی آلل 9 × 9 یک سویه بررسی شدند. در پاییز سال 1392, 36 دورگ F 1 به همراه نه والد آن ها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار, در مزرعه تحقیقاتی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج کشت شدند. نتایج تجزیه وتحلیل دی آلل بر پایه روش دو از مدل B گریفینگ برای دو سال زراعی آزمایش (1394-1392) نشان داد, تفاوت معنی داری از نظر اثر ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای همه صفات وجود دارد. همچنین اثر متقابل ترکیب پذیری عمومی و خصوصی با سال برای صفت عملکرد ماده خشک و اثر متقابل ترکیب پذیری عمومی با محیط برای صفت نسبت برگ به ساقه مشاهده شد. نتایج این تحقیق نشان داد, دورگ (هیبرید) های قهاوند × نیک شهری و مهاجران × سیلوانه ترکیب پذیری خصوصی مثبت و معنی داری برای عملکرد ماده خشک علوفه و سرعت رشد دوباره دارند. درحالی که دورگ کوزره × یزدی افزون بر صفات عملکرد ماده خشک, ارتفاع و سرعت رشد دوباره, برای صفت نسبت برگ به ساقه نیز ترکیب پذیری خصوصی مثبت و معنی داری نشان داد. نتایج این بررسی نشان داد, امکان بهبود عملکرد یونجه و دیگر صفات از راه تلاقی بین بوم جور های یونجه وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قطبی، ویدا، دهقانی، حمید، چوکان، رجب، و معینی، احمد. (1396). تعیین ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای عملکرد علوفه و صفات زراعی یونجه (.Medicago sativa L) در تلاقی دی آلل. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 48(3 )، 637-646. SID. https://sid.ir/paper/153421/fa

    Vancouver: کپی

    قطبی ویدا، دهقانی حمید، چوکان رجب، معینی احمد. تعیین ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای عملکرد علوفه و صفات زراعی یونجه (.Medicago sativa L) در تلاقی دی آلل. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(3 ):637-646. Available from: https://sid.ir/paper/153421/fa

    IEEE: کپی

    ویدا قطبی، حمید دهقانی، رجب چوکان، و احمد معینی، “تعیین ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای عملکرد علوفه و صفات زراعی یونجه (.Medicago sativa L) در تلاقی دی آلل،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 3 ، pp. 637–646، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153421/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا