مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,245
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,267
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش خشکی بر خصوصیات کیفی چغندرقند در مراحل مختلف رشد رویشی

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 42

چکیده

 برای بررسی اثرات میزان تنش خشکی در مراحل مختلف رشد رویشی چغندرقند و استفاده بهینه از مصرف آب, تحقیقی در سال 1379 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار در چهار تکرار به مدت دو سال در ایستگاه اکباتان مرکز تحقیقات کشاورزی همدان اجرا گردید. یکی از عوامل, قطع آبیاری در سه مرحله رشد شامل S1- مرحله رشد برگی (مرحله 10-8 برگی یا تقریبا تا شش هفته پس از کشت), S2 - مرحله رشد ریشه (بعداز مرحله 10-8 برگی) و S3-مرحله ذخیره سازی قند در ریشه (اواخر دوره رشد) و عامل دیگر تعداد دفعات قطع آبیاری در هر مرحله از رشد چغندرقند شامل یک بار قطع آبیاری (I1) تا چهار بار قطع آبیـاری (I4) بود. علاوه بر دوازده تیمار مذکور یک تیمار شاهد بدون تنش نیز منظور شد. در این تحقیق از سیستم آبیاری نشتی استفاده گردید. نتایج تجزیه مرکب نشان داد که بین مراحل مختلف رشد برای درصد قند, ضریب استحصال و درصد قند قابل استحصال معنی دار بود. از لحاظ مقدار سدیم, پتاسیم و درصد قند ملاس نیز بین مراحل مختلف رشد, اختلاف معنی داری وجود داشت. بین تعداد دفعات قطع آبیاری برای اجزای قندی و غیرقندی (به جز آلکالیته), تفاوت معنی دار به دست آمد. اثر متقابل معنی داری بین دو عامل مراحل مختلف رشد و تعداد دفعات قطع آبیاری مشاهده نشد. مقایسه میانگین دوساله عیارقند و عیارقند قابل استحصال نشان داد که بالاترین عیارقند و عیارقند قابل استحصال مربوط به تیمار S1I1 و حداقل آن مربوط به تیمار S3I4 بود. نتایج نشان داد که قطع آبیاری در اواخر دوره رشد چغندرقند, باعث کاهش خصوصیات کیفی قندی چغندرقند شامل عیارقند, عیارقند خالص و راندمان استحصال می شود. به طور کلی تنش رطوبتی در اواخر دوره رشد چغندرقند باعث افزایش ناخالصی های ریشه چغندرقند ازجمله پتاسیم و سدیم شده و در نتیجه راندمان استحصال قند ریشه را به طور معنی داری کاهش و درصد قند ملاس را افزایش می دهد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، محمدرضا، و رضوانی، سیدمعین الدین. (1386). تاثیر تنش خشکی بر خصوصیات کیفی چغندرقند در مراحل مختلف رشد رویشی. مجله چغندرقند، 23(1)، 29-42. SID. https://sid.ir/paper/57498/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی محمدرضا، رضوانی سیدمعین الدین. تاثیر تنش خشکی بر خصوصیات کیفی چغندرقند در مراحل مختلف رشد رویشی. مجله چغندرقند[Internet]. 1386؛23(1):29-42. Available from: https://sid.ir/paper/57498/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا میرزایی، و سیدمعین الدین رضوانی، “تاثیر تنش خشکی بر خصوصیات کیفی چغندرقند در مراحل مختلف رشد رویشی،” مجله چغندرقند، vol. 23، no. 1، pp. 29–42، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57498/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button